Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. februára 2024 o 12:14
Čas čítania 0:34

Víchrica na Slovensku nepoľavuje. SHMÚ vydal výstrahy druhého stupňa pre tieto okresy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstrahy pred silným vetrom vydal SHMÚ aj na pondelok.

Počas celej nedele platia na horách prvostupňové aj druhostupňové výstrahy pred vetrom. Na západe Slovenska a v okresoch Kežmarok a Poprad treba so silným vetrom počítať aj v nižších polohách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.


Druhý stupeň výstrahy pred mohutnou víchricou meteorológovia vydali v okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Brezno. Vietor tu môže dosiahnuť priemernú rýchlosť 90 až 105 kilometrov za hodinu. Prvostupňová výstraha platí v okrese Banská Bystrica, kde môže vietor priemerne dosiahnuť 70 až 85 kilometrov za hodinu.


Vo väčšine Nitrianskeho kraja platí prvý stupeň výstrahy pred vetrom do 17.00 h. V Bratislavskom kraji s výnimkou okresu Malacky a tiež v okresoch Dunajská Streda, Galanta a Hlohovec platí prvostupňová výstraha do 21.00 h. V okresoch Kežmarok a Poprad platí až do polnoci. Výstrahy pred silným vetrom, ako aj víchricou na horách SHMÚ vydal aj na pondelok (5. 2.).

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia