Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
5. februára 2024 o 7:41
Čas čítania 0:38

Teploty dnes na niektorých miestach vyskočia na 15 °C. Vietor bude naďalej ohrozovať ľudí, a to najmä v tejto oblasti (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čakajú nás vysoké teploty, ale aj silný vietor.

Počasie na Slovensku bude aj v pondelok veľmi rozmanité. Na oblačnosť a lejak sa musia pripraviť najmä na severe krajiny. Západ Slovenska bude slnečný a obyvatelia sa môžu tešiť na vysoké teploty, ktoré by mohli prekonať hranicu 15 stupňov Celzia. Silný vietor bude aj naďalej trápiť západné a severné Slovensko, informuje portál iMeteo

Intenzívny dážď na severe Slovenska a vysoké teploty, ktoré roztopia sneh, môžu spôsobiť, že stúpne hladina vodných tokov. Na niektorých miestach hrozí, že spadne až 50 mm zrážok, čo znamená, že sa rieky môžu vyliať z brehov.

Silný vietor bude aj v pondelok

Na Slovensku naďalej platia výstrahy pred vetrom aj vetrom na horách. Na hrebeňoch Tatier v pondelok 5. februára platí najvyšší, tretí stupeň výstrahy. Vietor tam môže nárazovo dosiahnuť rýchlosť 160 až 180 kilometrov za hodinu, čo predstavuje mohutnú víchricu až orkán.

Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na webe. Vietor bude silný aj na západnom a strednom Slovensku a slabnúť začne až v pondelok večer. 

shmú
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia