Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. februára 2024, 15:38
Čas čítania 0:45

AKTUÁLNE: KDH v prezidentských voľbách podporí Ivana Korčoka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tento kandidát má reálnu šancu získať spomedzi daných kandidátov post prezidenta, povedal Majerský.

Opozičné KDH podporí v tohtoročných prezidentských voľbách kandidáta Ivana Korčoka. Kandidátku do eurovolieb povedie súčasná europoslankyňa za KDH Miriam Lexmann. Po zasadnutí celoslovenskej rady KDH o tom informovali predseda hnutia Milan Majerský a jeho podpredseda Marián Čaučík.


„Tento kandidát má reálnu šancu získať spomedzi daných kandidátov post prezidenta SR. Očakávame od Korčoka, že bude zastupovať všetkých občanov SR vrátane kresťanov a konzervatívcov. Bude rešpektovať ústavné hodnoty ochrany života, ľudskej dôstojnosti a manželstva,“ povedal Majerský.


Korčok za podporu poďakoval. „Som rád, že aj KDH vníma, že Slovensko potrebuje rovnováhu, aby jeden mocenský prúd neovládol všetky ústavné posty v našej krajine,“ podotkol. Korčok pripomenul, že naďalej ostáva občianskym kandidátom a uchádza sa o hlasy všetkých voličov aj o voličov vládnej koalície.


Kandidátku KDH do eurovolieb povedie Lexmann. O celej kandidátke bude hnutie informovať v ďalších dňoch. „Lexmann bola podľa organizácie VoteWatch Europe vyhlásená za najvplyvnejšiu slovenskú europoslankyňu a je spätá s KDH už desiatky rokov. Jej bohaté skúsenosti sú zárukou toho, že KDH bude jasným hlasom hájiť hodnoty a slovenské záujmy v Európskom parlamente,“ skonštatoval Čaučík.


Celoslovenská rada v sobotu zároveň odhlasovala aj nového člena predsedníctva KDH, ktorým sa stal exminister spravodlivosti Viliam Karas.

Majerský, KDH
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla
Domov
Zdieľať
Diskusia