Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
3. marca 2024, 15:35
Čas čítania 0:39

Pellegrini a Majerský rešpektujú rozhodnutie Ústavného súdu v súvislosti s novelou Trestného zákona

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Uviedli to v nedeľňajšej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) a predseda KDH Milan Majerský sa zhodli, že rozhodnutie Ústavného súdu SR v súvislosti s pozastavením účinnosti trestných kódexov rešpektujú. Uviedli to v nedeľňajšej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.


„Nebudem útočiť na Ústavný súd SR za rozhodnutie, budem to rešpektovať, ale budem veľmi pozorne sledovať stanoviská odborníkov k tomu, ako to zdôvodní,“ uviedol Pellegrini. Podotkol, že by nebol rád, ak by Ústavný súd SR bolo treba upodozrievať, že mal zasiahnuť v niečí prospech. Zatiaľ však o tom nevie. „Nemám zatiaľ vedomosť, že by bol Ústavný súd SR ovplyvnený,“ povedal.


Majerský avizoval, že je potrebné počkať si na záverečný verdikt súdu. „Uvidíme, čo bude potom, ktoré konkrétne kódexy, články bude napádať, ako ich upraviť,“ poznamenal.

Upozornil, že Slovensko čelí ústavnej kríze. Došlo by k nej podľa jeho slov vtedy, ak by niektorí rešpektovali rozhodnutie Ústavného súdu SR, iní nie. Pre predsedu KDH nebude prekvapením, ak niektorá z politických strán podá návrh na odvolanie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD).

Pellegrini Majerský
Zdroj: TASR/Dano Veselský, TASR/Radovan Stoklasa



Domov
Zdieľať
Diskusia