Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
5. marca 2024, 14:28
Čas čítania 0:41

Obrovská tragédia v Poľsku: Pri rutinnom cvičení pásové vozidlo prešlo dvoch vojakov, jeden z nich prišiel o život

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Druhého zraneného vojaka v kritickom stave vrtuľník previezol do nemocnice.

Pásové vozidlo prešlo v utorok ráno počas cvičenia poľskej armády dvoch vojakov. Jeden zahynul, ďalšieho s vážnymi zraneniami previezli do nemocnice. 


Tragédia sa stala na vojenskom cvičisku pozemných jednotiek pri obci Drawsko Pomorskie v Západopomoranskom vojvodstve na severozápade Poľska, uviedol Tomasz Zygmunt z vojenskej polície v Štetíne. Dodal, že druhého zraneného vojaka v kritickom stave vrtuľník previezol do nemocnice.

Cvičenie sa netýkalo manévrov Dragon-24

Hovorca 1. varšavskej obrnenej brigády Jacek Piotrowski pre PAP uviedol, že nehoda sa stala počas rutinného cvičenia, ktoré nie je spojené s manévrami Dragon-24.


Tie prebiehajú viac než 200 kilometrov východne od miesta nehody a sú súčasťou rozsiahlejšieho cvičenia jednotiek NATO pod názvom Steadfast Defender-24.


Manévre Dragon-24 sa odohrávajú neďaleko obce Korzeniowo, približne sto kilometrov južne od Gdanska. Približne 20-tisíc vojakov z desiatich členských krajín Aliancie počas nich v pondelok nacvičovalo prekročenie najdlhšej poľskej rieky – Visly.


Súčasťou cvičenia je stavba pontónového mosta, ktorá preveruje pripravenosť a schopnosť spolupráce pozemných, námorných, vzdušných a kybernetických jednotiek počas vojenskej krízy.


Manévre Steadfast Defender-24 sú najväčším obranným cvičením NATO od konca studenej vojny.

manévre, NATO, cvičenie, armáda
Zdroj: TASR/AP Photo (Czarek Sokolowski)
Domov
Zdieľať
Diskusia