Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
19. marca 2024, 20:37
Čas čítania 0:34

Bývalá manželka Jeffa Bezosa rozdá 640 miliónov dolárov pre neziskovky. Na získanie štedrého daru stačila jedna prihláška

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

O štedrý dar požiadalo dokopy 6 353 neziskových organizácií.

Americká prozaička a bývalá manželka Jeffa Bezosa MacKenzie Scott v utorok oznámila, že daruje 640 miliónov dolárov z pôvodne ponúkaného milióna dolárov pre 361 neziskových organizácií, informuje The Washingon Post.

„Vzhľadom na neuveriteľnú prácu týchto organizácií, ktorú hodnotili ich kolegovia a externí panelisti, sa tím darcov rozhodol rozšíriť okruh ocenených a sumu ocenení,“ informovala organizácia Lever for Change, spravujúca otvorenú výzvu, do ktorej sa mohli organizácie prihlasovať prostredníctvom prihlášky.

O grant požiadalo 6 353 neziskových organizácií. Tie, ktoré počas hodnotenia dosiahli najvyššie skóre, získajú finančnú pomoc vo výške 2 milióny dolárov. Do danej skupiny patrí 279 organizácií. Za nižšie dosiahnuté skóre dostane 82 organizácií grant vo výške milión dolárov.

Neziskovky majú rôzne zameranie. Niektoré sa venujú napríklad pomoci ľuďom, ktorí sa vracajú z väzenia, či dobrovoľnému divadlu pre mladých ľudí. Iné zase slúžia veľmi špecifickým geografickým oblastiam alebo populáciám, ako napríklad ázijským Američanom žijúcim v Texase.

mackenzie scott
Zdroj: Instagram (@mackenziescott2020)
Domov
Zdieľať
Diskusia