Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
27. marca 2024, 8:28
Čas čítania 0:24

Od apríla zvýšia dôchodky 160-tisíc penzistom. Zmena sa dotkne veľkej skupiny seniorov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zvýšenie dôchodkov sa týka presne 160 189 dôchodcov.

Sociálna poisťovňa zvyšuje od apríla viac ako 160-tisíc starobných dôchodkov a predčasných starobných dôchodkov. O zvýšenie nie je potrebné žiadať, Sociálna poisťovňa ho vykoná automaticky, informuje Pravda

Zvýšenie dôchodkov sa týka skupiny „pracujúcich dôchodcov“, ktorí boli dôchodkovo poistení (teda pracovali) v roku 2023 popri tom, ako poberali dôchodok. Na to, aby sa penzistom zvýšili dôchodky, nemusia rušiť svoje dôchodkové poistenie.

Zvýšenie starobných dôchodkov a predčasných starobných dôchodkov sa týka presne 160 189 dôchodcov. Poberatelia dôchodkov, ktorých sa zvýšenie týka, dostanú písomnú informáciu. Poštu zašle Sociálna poisťovňa tým dôchodcom, ktorí nemajú aktivovanú elektronickú schránku. Tí penzisti, ktorí majú aktivovanú elektronickú schránku, dostanú rozhodnutie tam. 

Domov
Zdieľať
Diskusia