Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
27. marca 2024, 17:32
Čas čítania 0:31

Prezidentka Čaputová omilostila 31-ročného Slováka. Za marihuanu dostal 10-ročný trest vo väzení, odpykal si už päť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezidentka udelila podmienečnú milosť mužovi odsúdenému z prechovávania marihuany.

Prezidentka Zuzana Čaputová udelila milosť 31-ročnému mužovi odsúdenému za prechovávanie marihuany na vlastnú spotrebu.

Z desaťročného trestu odňatia slobody si už odpykal viac ako päť rokov a štyri mesiace vo väzení s maximálnym stupňom stráženia. Zvyšok trestu hlava štátu odpustila mužovi pod podmienkou, že počas obdobia štyroch rokov a ôsmich mesiacov odo dňa udelenia milosti nespácha úmyselný trestný čin. 

„Omilostený muž ako spolupáchateľ marihuanu kúpil, priviezol a prechovával vo väčšom rozsahu, no neobchodoval s ňou. Okrem posudzovaného odsúdenia v minulosti nebol súdne trestaný, nespáchal ani priestupok, pracoval a viedol riadny život. Veľmi kladne hodnotený bol aj z ústavu na výkon trestu. Po prepustení môže navyše výrazne pomôcť svojej rodine, najmä starým rodičom, ktorí trpia onkologickým ochorením,“ vysvetlil hovorca.

Prezidentka sa podľa Strižinca plne stotožňuje s myšlienkou, že drogovú trestnú činnosť je potrebné primerane postihovať.

zuzana čaputová
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia