Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. apríla 2024, 8:34
Čas čítania 0:49

Na Liptove zaútočil medveď na manželský pár. Muža museli s poranením nohy ošetriť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nad obcou Pribylina zaútočil medveď na manželov so psom.

Nad obcou Pribylina v okrese Liptovský Mikuláš v nedeľu okolo 17.00 h zaútočil medveď na manželský pár stredného veku. Útok sa stal na turistickej trase v lokalite Suchý Hrádok koliba, približne sedem kilometrov od intravilánu obce. Muž utrpel ľahšie poranenia dolnej končatiny a po ambulantnom ošetrení ho prepustili do domácej liečby.

Na miesto privolali Zásahový tím Štátnej ochrany prírody  (ŠOP SR), ktorý v spolupráci so slovenskou políciou vykonal obhliadku lokality. Manželský pár až do ich príchodu čakal v neďalekej kolibe, kde sa pred útočiacim medveďom schoval.

18. júna 2022, 16:30 Čas čítania 10:12 Medveď hnedý je z 90 % vegetarián. Človek nie je jeho korisťou, hovorí šéf zásahového tímu (Rozhovor) Medveď hnedý je z 90 % vegetarián. Človek nie je jeho korisťou, hovorí šéf zásahového tímu (Rozhovor)

„Manželský pár bol na turistike so psom. Na oddychovom mieste pri studničke pod vrchom Suchý Hrádok sa zastavili a muža náhle prekvapil približujúci sa dospelý jedinec medveďa hnedého, ktorý ho pri úteku cez drevený plot zranil na dolnej končatine. Dvojica sa následne ukryla v neďalekej kolibe,“ uviedla ŠOP SR. Dodala, že Zásahový tím ŠOP SR kontaktoval vedenie obce Pribylina, ktorá vyzvala obyvateľov i návštevníkov obce na zvýšenú opatrnosť.

23. júna 2022, 18:07 Čas čítania 1:12 PRAVIDLÁ pri stretnutí s medveďom. Na čo si dávať pozor a čo určite nerobiť? PRAVIDLÁ pri stretnutí s medveďom. Na čo si dávať pozor a čo určite nerobiť?

ŠOP SR v tejto súvislosti konštatovala, že početné hlásenia o škodách či strete s medveďom sú následkom dlhodobo neriešeného problému. Z tohto dôvodu aktuálne intenzívne rokuje s užívateľmi poľovných revírov vo vybraných oblastiach Slovenska o spoločnom postupe, ktorým sa spoľahlivo identifikujú problémové medvede a v súčinnosti s poľovníkmi sa zabezpečí ich prípadná eliminácia.

Medveď.
Medveď. Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Domov
Zdieľať
Diskusia