Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
1. apríla 2024, 14:57
Čas čítania 0:32

AKTUÁLNE: Ženu v Tatrách zabil padajúci strom. Odborníci varujú pred silným vetrom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre silný vietor museli uzatvoriť niekoľko ciest.

Extrémne nápory vetra v Tatrách spôsobili tragédiu. V mestskej časti Stachonie v Zakopanom spadol na auto strom. 23-ročná vodička napriek resuscitácii podľahla zraneniam, informuje portál iMeteo

Silný vietor vyvracia stromy aj v Lietave, v Zuberci, v Likavke, v Námestove či v Dolnom Kubíne. Policajti museli uzatvoriť niekoľko ciest. Silný vietor komplikuje v pondelok dopravu na Orave. Polícia z bezpečnostných dôvodov dočasne uzatvorila cestu III/2311 medzi Habovkou a Oravicami v okrese Tvrdošín, popadané stromy sú i na ceste II/520 v Suchej Hore (okres Tvrdošín).

Horská záchranná služba (HZS) varuje pred silným vetrom, ktorý sa môže vyskytnúť v pondelok na hrebeňoch s nadmorskou výškou nad 2 000 metrov nad morom vo Vysokých, Západných, Belianskych a Nízkych Tatrách. 

Predpokladaná rýchlosť vetra je podľa nej v danom ročnom období a oblasti extrémne vysoká a predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Domov
Zdieľať
Diskusia