Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
1. apríla 2024, 13:05
Čas čítania 0:31

MAPA: Na Slovensku hrozí orkán. Silný vietor zasiahne niekoľko oblastí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

HZS varuje pred silným vetrom na hrebeňoch hôr, neodporúča tam pohyb.

Horská záchranná služba (HZS) varuje pred silným vetrom, ktorý sa môže vyskytnúť v pondelok na hrebeňoch s nadmorskou výškou nad 2 000 metrov nad morom vo Vysokých, v Západných, Belianskych a Nízkych Tatrách. Pre mimoriadne silný vietor tam dôrazne neodporúča pohyb turistom. Informuje o tom na svojom webe.

Výstrahu tretieho stupňa pred silným vetrom na hrebeňoch hôr vydal Slovenský hydrometeorologický ústav. „Očakávame výskyt mimoriadne silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 45 až 50 metrov za sekundu a možnú priemernú rýchlosť 30 až 34 metrov za sekundu, čo predstavuje mohutnú víchricu až orkán,“ upozornila HZS.

Predpokladaná rýchlosť vetra je podľa nej v danom ročnom období a oblasti extrémne vysoká a predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „HZS na základe vyššie uvedených informácií dôrazne neodporúča pohyb v daných oblastiach,“ dodali horskí záchranári.

hzs
Zdroj: HZS.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia