Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
17. apríla 2024, 18:00
Čas čítania 0:40

Slovák prišiel o viac ako 100 000 eur. Myslel si, že zarába na kryptomenách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia upozorňuje verejnosť, aby zvážila, komu zverí svoje peniaze na investovanie.

Polícia v Dolnom Kubíne vyšetruje okolnosti podvodného konania neznámych páchateľov, ktorí pod zámienkou investovania peňazí do kryptomien pripravili poškodeného muža o viac ako 100 000 eur.


„Podľa doposiaľ zistených informácií mala poškodeného muža kontaktovať neznáma osoba s výhodnou ponukou investovania v kryptomenách, s ktorou súhlasil. Následne ho kontaktovala ďalšia doposiaľ neznáma osoba, ktorá ho navigovala k nainštalovaniu aplikácie AnyDesk do jeho počítača, čím k nemu získala prístup,“ opísala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Takto muža oklamali

Po údajnom investovaní finančných prostriedkov neznáma osoba podľa hovorkyne informovala poškodeného o výške zisku na jeho kryptomenovom účte a o potrebe uhradiť poplatky za odblokovanie účtu. „Poškodený muž potom zistil, že žiadne peniaze nezískal, ale naopak, z jeho účtu boli vykonané transakcie v prospech neznámych bankových účtov, čím prišiel o viac ako 100 000 eur,“ priblížila.


Polícia v tejto súvislosti upozorňuje verejnosť, aby zvážila, komu zverí svoje peniaze na investovanie. „Ak chcete obchodovať s kryptomenami alebo akciami, overujte si sprostredkovateľa a oslovujte iba overené spoločnosti. Opatrnosti a obozretnosti nikdy nie je dosť,“ zdôraznila Kremeňová.

Domov
Zdieľať
Diskusia