Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. mája 2024, 7:44
Čas čítania 0:38

Blízko Košíc postavia novú obytnú štvrť pre 600 ľudí. Vybudujú 90 nových domov aj materskú školu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obytný súbor bude sprístupnený v prvom štvrťroku 2030.

V katastri obce Budimír v blízkosti obcí Vajkovce a Beniakovce v okrese Košice-okolie by mal vyrásť obytný súbor Beniakova Podhora. V nových rodinných a bytových domoch by mohlo žiť viac ako 600 ľudí. Projekt počíta aj s materskou školou. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť Slovakia Staving predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).


Celková plocha riešeného územia je 135 313 štvorcových metrov. „Navrhovaná činnosť uvažuje s výstavbou obytného súboru a potrebnej infraštruktúry. Pozostávať bude zo 66 samostatne stojacich rodinných domov, 24 radových domov, ôsmich bytových domov a jednej materskej školy. Súčasťou zámeru je aj vybudovanie komplexnej dopravnej infraštruktúry vrátane chodníkov pre peších, parkovacích miest a inžinierskych sietí,“ uvádza spoločnosť s tým, že dokopy by malo vzniknúť 322 parkovacích miest.


Celkové investičné náklady budú podľa investora špecifikované v ďalších stupňoch dokumentácie. S výstavbou by sa podľa neho mohlo začať v úvode roka 2026, trvať by mala štyri roky. Podľa zámeru je plánovaným termínom uvedenia do prevádzky prvý kvartál roku 2030.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pexels/Jiyoung
Domov
Zdieľať
Diskusia