Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
3. mája 2024 o 11:18
Čas čítania 0:44

Kontroverzný dietológ Igor Bukovský porušil prísny zákaz. Youtube mu doživotne zrušil účet

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bukovský mal problémy s Youtubom už aj v minulosti počas pandémie.

Kontroverznému dietológovi Igorovi Bukovskému zrušil Youtube koncom apríla jeho účet s názvom Dr. Igor Bukovský: Život a svet. Mal na ňom približne 30-tisíc odberateľov.
Kanál spoločnosť odstránila pre porušovanie zásad týkajúcich sa obchádzania pravidiel, informuje Denník SME

Kanál Bukovského spoločnosť Youtube natrvalo zrušila, pretože obchádzal jej pravidlá. Platforma mu ešte v septembri 2021 počas pandémie zrušila jeho pôvodný youtubový kanál, na ktorom šíril konšpiračný a nepravdivý obsah. Vtedy mal pôvodný „Dr. Igor Bukovský – AKV“ okolo 150-tisíc odberateľov.

Doživotný zákaz 

Youtube má nastavené pravidlá tak, že ak v minulosti zablokovala konkrétny kanál, jeho vlastník si už nemôže vytvoriť nový a pokračovať vo zverejňovaní svojho obsahu. Dá sa teda povedať, že ide o doživotný zákaz produkovania obsahu na Youtube. Bukovský však tento zákaz aktívne porušoval. Síce si nezaložil nový kanál, ale len používal už existujúci záložný účet, no aj tak porušoval pravidlá platformy. 

Spoločnosť mu zmazala účet počas pandémie koronavírusu, pretože prostredníctvom svojho kanálu šíril rôzne dezinformácie. V časoch pandémie zľahčoval závažnosť ochorenia covid-19 a ostro kritizoval povinnosť nosiť rúško. Dietológ takisto nepravdivo tvrdil, že po zaočkovaní proti koronavírusu sa v prvom trimestri tehotenstva až 82 % tehotenstiev skončí potratom. 

Igor Bukovský.
Igor Bukovský. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia