Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. mája 2024, 16:30
Čas čítania 0:27

Na stredných školách v Banskej Bystrici nenašli policajti žiadnu hrozbu. Po autorovi výhražných emailov stále pátrajú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na dvoch školách v Banskej Bystrici prerušili pre výhražné emaily vyučovanie.

Na dvoch stredných školách v Banskej Bystrici muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily, ktoré školy v tento deň dostali, s podobným obsahom, ako prišli v utorok 7. mája do škôl po celom Slovensku. Išlo o Gymnázium Andreja Sládkoviča a Strednú priemyselnú školu Jozefa Murgaša.

„Môžeme potvrdiť, že na dvoch stredných školách v Banskej Bystrici bolo dnes prerušené vyučovanie a budovy prehľadané políciou. Žiadna hrozba nebola nájdená,“ konštatovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja Lenka Štepáneková.


V prípade utorkových bombových hrozieb na školách šlo s najväčšou pravdepodobnosťou o kybernetický útok. Polícia k stredajšiemu (8. 5.) dňu evidovala vyše 1500 podaní na základné, materské a stredné školy. Po dôkladných prehliadkach sa hrozby nepotvrdili. Po páchateľovi polícia pátra.

škola , uzavretá škola
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia