Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. mája 2024 o 17:37
Čas čítania 0:38

AKTUÁLNE: Pri Dunajskej Strede sa zrazil kamión s vlakom. Na miesto smeruje vrtuľník

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Premávka vlakov je prerušená. Pre cestujúcich železnice zabezpečia náhradnú autobusovú dopravu.

Vo Veľkom Mederi v okrese Dunajská Streda sa na Komárňanskej ulici na železničnom priecestí zrazil kamión s vlakom. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR tam vyslalo záchranársky vrtuľník a tri sanitky. Posádky smerujú na miesto. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

Premávka vlakov je podľa dopravného servisu Zelená vlna RTVS prerušená. Upozorňuje na meškanie či výpadky spojov. V úseku je takisto blokovaný jeden pruh.

„V úseku Zemianska Olča – Veľký Meder sa zrazil vlak REX 1448 s kamiónom na priecestí. Na mieste sa vykoľajila súprava vlaku,“ uviedli Železnice SR. Od 16.40 h je preto prerušená doprava. Pre cestujúcich železnice zabezpečia náhradnú autobusovú dopravu.


Vo vlaku sa podľa informácie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave v čase zrážky nachádzalo zhruba 50 ľudí. Rušňovodič a jeden cestujúci utrpeli zranenia, s ktorými ich záchranári previezli do dunajskostredskej nemocnice.

Zraneného kamionistu letecky previezli do nemocnice v Bratislave. Dychové skúšky na alkohol boli u 55-ročného kamionistu aj 31-ročného rušňovodiča negatívne, potvrdila polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia