Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
14. mája 2024 o 12:39
Čas čítania 0:38

Košický podnikateľ obvinený z Ponziho schémy za milióny je na slobode. Patril medzi nominantov Forbesu 30 pod 30

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podnikateľa prepustili bez akýchkoľvek podmienok či nariadení.

Košického podnikateľa z Axe Capital Group SE a Zizzy SE Petra Béreša prepustili z väzby v polovici apríla 2024. Na slobodu sa dostal na základe rozhodnutia Najvyššieho súdu. Ten rozhodoval o sťažnosti, ktorú Béreš podal proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, informuje portál Aktuality.sk.

Béreš bol vo väzbe od mája 2023. Špecializovaný trestný súd žiadal, aby mu pobyt vo väzbe predĺžili. Najvyšší súd na predĺženie väzby dôvod nevidel. Béreša prepustil bez akýchkoľvek obmedzujúcich podmienok a neuložil mu ani žiadne obmedzenia či povinnosti.

Obvinený je podozrivý z takzvanej Ponziho schémy známej aj ako pyramídová hra. Počas svojej činnosti údajne vylákali peniaze od desiatok až stoviek ľudí, ktorým prisľúbili výrazné zisky. Peniaze však využili na vlastný prospech a väčšinu z nich preniesli na svoje osobné účty alebo bankové účty im blízkych spoločností. 

Peter Béreš sa na Instagrame prezentoval ako úspešný podnikateľ, mal fotky so známymi osobnosťami. Forbes ho vďaka úspešným projektom z minulosti označil za ambiciózneho biznismena, v roku 2014 patril medzi nominantov 30 pod 30.

 zizzy.boss)
Zdroj: zizzy.boss/Instagram
Domov
Zdieľať
Diskusia