Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
20. mája 2024 o 6:40
Čas čítania 0:33

Slováci majú posledné dva dni na požiadanie o voličský preukaz k eurovoľbám. Vybaviť si ho môžu jednoducho online

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hlasovací preukaz si môžeš vyzdvihnúť aj osobne alebo prostredníctvom osoby, ktorú na to splnomocníš. Máš čas najneskôr do 7. júna v úradných hodinách obce.

Ak nebudeš v čase volieb do Európskeho parlamentu na mieste trvalého pobytu, môžeš svoju obec požiadať o vydanie voličského preukazu. Máš na to ešte necelé dva dni. Do 20. mája môžeš poslať list alebo e-mail.

Ako na to? 

V žiadosti je potrebné uviesť meno a priezvisko voliča, rodné číslo, štátnu príslušnosť, adresu trvalého pobytu a adresu, na ktorú obec doručí hlasovací preukaz. Obec zašle hlasovací preukaz na adresu uvedenú v žiadosti doporučenou zásielkou do vlastných rúk. Ak volič uvedie, že preukaz prevezme iná osoba, musí v žiadosti uviesť jej meno, priezvisko a číslo občianskeho preukazu.

Hlasovací preukaz si môžeš vyzdvihnúť aj osobne alebo prostredníctvom osoby, ktorú na to splnomocníš. Máš čas najneskôr do 7. júna v úradných hodinách obce. 

Voľby do Európskeho parlamentu na území Slovenskej republiky sa konajú v sobotu 8. júna 2024 od 7.00 do 22.00 h.
Anketa:
Plánuješ sa zúčastniť na tohtoročných voľbách do Európskeho parlamentu? 
Áno, určite .
Ešte neviem.
Nie, neplánujem.
Áno, určite .
74 %
Ešte neviem.
19 %
Nie, neplánujem.
6 %
Domov
Zdieľať
Diskusia