Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
24. mája 2024, 17:14
Čas čítania 0:52

TV Markíza predčasne sťahuje z vysielania politickú reláciu Na Telo. Je otázne, či a v akej forme sa po lete vráti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Novinár a moderátor Michal Kovačič získal s reláciou Na Telo novinárske ceny, naposledy v minulom týždni. Podľa televízie však prichádzajú nové objektívne dramaturgické výzvy.

Televízia Markíza predčasne stiahne z vysielania politickú diskusnú reláciu Na Telo. Hoci ju mala vysielať až do konca júna, teraz oznamuje zmeny, na základe ktorých plánujú skončiť už o dva týždne.

„Vzhľadom na objektívne dramaturgické výzvy v posledných týždňoch a s tým súvisiacu potrebu zabezpečiť názorovú pluralitu budú tieto dve relácie pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia v sobotu 8. júna 2024, poslednými v jarnej časti našej programovej štruktúry,“ oznámila televízia.

Televízia v tlačovej správe uvádza, že zatiaľ bude „zvažovať najvhodnejší formát nedeľnej politickej diskusie,“ s ktorým sa vráti po prádzninách. 

Politickú reláciu Na Telo v posledných týždňoch aktívne bojkotovali vládni politici, naposledy v nedeľu po atentáte na Roberta Fica napriek prísľubu neprišiel minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Napriek tomu sa tešila veľkej sledovanosti s vysokým trhovým podielom, čo je pre komerčnú televíziu dôležitým ukazovateľom. 

Moderátor Michal Kovačič získal ako moderátor za reláciu niekoľko novinárskych cien, naposledy aj v minulom týždni ocenili jeho prácu v kategórii Audiovizuálna žurnalistika - rozhovor a diskusia. Novinársku cenu za rok 2023 získal za rozhovory s Robertom Ficom a Borisom Kollárom, resp. Robertom Ficom a Eduardom Hegerom. 

25. mája 2024, 17:30 Čas čítania 0:11 KVÍZ: Ako dobre poznáš Trenčín? Otestuj svoje znalosti o meste, ku ktorému sa viaže desivá povesť KVÍZ: Ako dobre poznáš Trenčín? Otestuj svoje znalosti o meste, ku ktorému sa viaže desivá povesť

V Markíze sa v posledných mesiacoch udialo niekoľko turbulentných momentov, ktoré vyústili až v rozhodnutie časti redakcie založiť odbory. Redaktori Makrízy napísali vedeniu list, v ktorom popisovali konkrétne možné zásahy a tendenčné postupy zo strany nového vedenia. 

Svojich fanúšikov na Instagrame zásobuje Michal Kovačič pravidelnými selfies zo štúdia Na telo.
Zdroj: Instagram/Michal Kovačič/TV Markíza


 

Domov
Zdieľať
Diskusia