Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
5. júna 2024 o 7:38
Čas čítania 0:41

VIDEO: Troch kamarátov v objatí zmietla povodeň. Po jednom z nich stále pátrajú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Povodeň na severe Talianska zmietla skupinu troch priateľov.

  • Traja priatelia, dve ženy a jeden muž sa vybrali na severe Talianska pri rieke Natisone na prechádzku k pláži, informuje mirror.co.uk.
  • Korytom rieky sa náhle prehnalo obrovské množstvo vody.
  • Proti silnému prúdu nemali študenti šancu. Dve dievčatá sú po smrti, po mužovi stále pátrajú.

Prečo je to dôležité: Neutíchajúce dažde a búrky dominujú naprieč celou Európou. Viaceré štáty bojujú so zvýšenými hladinami riek a zaplavenými oblasťami.

Citát: „Ocitli sa v nepredvídateľnej situácii. Tí, ktorí tu žijú, poznajú rieku a vedia, ako sa jej podmienky môžu rýchlo zmeniť. Oni prišli, keď bolo slnečno. Nemohli tušiť, čo nastane. Trvalo to len niekoľko minút,“ povedal starosta obce Premariacco Michele De Sebata.

Širší kontext: Nepriaznivé počasie a silné búrky v posledných dňoch zachvátili Európu. V dôsledku častých dažďov sa hladina európskych vôd nekontrolovateľne zvyšuje. Štáty sa pripravujú na to najhoršie.

Riziko povodní hrozí aj v niektorých častiach na Slovensku. Nemecký Dunaj dosiahol včera 9,5 metra, návaly vody smerujúce k nám zvyšujú aj hladinu vody v Dunaji. Minister životného prostredia Tomáš Taraba preto včera zvolal krízový štáb.

Domov
Zdieľať
Diskusia