Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
15. júna 2024 o 12:04
Čas čítania 0:32

Slovensko má novú hlavu štátu. Peter Pellegrini zložil prezidentský sľub

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pellegriniho zvolili občania SR v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa konali 6. apríla.

Peter Pellegrini sa ujal úradu prezidenta Slovenskej republiky. Vo funkcii vystriedal Zuzanu Čaputovú. Sľub zložil na slávnostnej inauguračnej schôdzi Národnej rady SR v Bratislave. V inauguračnom príhovore predstavil svoju víziu výkonu verejnej služby vo funkcii hlavy štátu.


Prezident sa následne presunie na bratislavské Hviezdoslavovo námestie, kde sa uskutoční prehliadka jednotiek Ozbrojených síl SR. V bratislavskom Dóme sv. Martina sa bude potom konať slávnostná bohoslužba slova Te Deum.


Program bude pokračovať príchodom do Prezidentského paláca a symbolickým prevzatím úradu od prezidentky Čaputovej. Nasledovať bude prehliadka Čestnej stráže prezidenta SR a slávnostný obed, na ktorý Pellegrini pozval 15 mladých ľudí a 15 seniorov.


V sobotný podvečer položí Pellegrini veniec k pamätníku M. R. Štefánika v Ivanke pri Dunaji a neskôr aj k pamätníku Brána slobody na bratislavskom Devíne. Deň inaugurácie ukončí nový prezident SR slávnostnou recepciou na Bratislavskom hrade.

PELLE
Zdroj: RTVS
Domov
Zdieľať
Diskusia