Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
25. júna 2024 o 8:01
Čas čítania 0:31

MAPA: Teploty na Slovensku opäť prekročia 30 stupňov Celzia, chladnejšie bude len na severe

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: V stredu by mali horúce počasie vystriedať prehánky a búrky.

  • Na území Slovenska treba dnes počítať s ďalším horúcim dňom s jasným až polooblačným počasím, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.
  • Teploty sa budú pohybovať v rozmedzí od 27 °C do 32 °C.
  • Chladnejšie bude v oblastiach Oravy, Liptova či horného Spiša.
  • Teplé počasie by mali v stredu vystriedať prehánky a búrky. 

Prečo je to dôležité: Správy o počasí umožňujú ľuďom plánovať a pripraviť sa na nadchádzajúce hodiny či dni a eliminovať riziko nepredvídateľných situácií.

Širší kontext: Meteorológovia upozorňujú na vysoký UV index, ktorého hodnota bude 7,3. Pri takom vysokom indexe treba v popoludňajších hodinách vyhľadať tieň, chrániť sa odevom, pokrývkou hlavy, ochranným krémom a okuliarmi.

Posledné dni trápi Slovensko zvýšené množstvo saharského prachu. Meteorológovia upozorňujú občanov na mračná prachu, ktoré sa pomaly dostávajú nad naše územie.

Prečítaj si aj tieto články:

24. júna 2024 o 13:05 Čas čítania 0:26 Na Slovensko prichádzajú ďalšie vlny saharského prachu. Najhoršia situácia bude na juhu Na Slovensko prichádzajú ďalšie vlny saharského prachu. Najhoršia situácia bude na juhu
23. júna 2024 o 9:17 Čas čítania 0:27 Prudká zmena počasia na Slovensku: Vlnu búrok vystriedajú teploty do 30 stupňov Celzia Prudká zmena počasia na Slovensku: Vlnu búrok vystriedajú teploty do 30 stupňov Celzia
22. júna 2024 o 10:30 Čas čítania 0:19 Na Slovensko sa valia silné búrky s veľkými 5-centimetrovými krúpami. V kombinácii so silným vetrom môžu ničiť majetok Na Slovensko sa valia silné búrky s veľkými 5-centimetrovými krúpami. V kombinácii so silným vetrom môžu ničiť majetok
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia