Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
29. júna 2024 o 11:33
Čas čítania 0:47

Markíza reaguje na Kovačičovu výpoveď: Stratili sme k nemu dôveru. Moderátor sa chce s televíziou súdiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Markíza tvrdí, že stratili k Michalovi Kovačičovi dôveru.

  • Televízia Markíza tvrdí, že Michala Kovačiča vyhodili, pretože zneužil ich dôveru, informuje Nový Čas.
  • S výpoveďou však nesúhlasia odbory. Televízii odkázali, že podľa nich tým porušila zákon.
  • Moderátora vyhodili po 16 rokoch po tom, ako v hlavnom vysielacom čase povedal, že „Slovensko prežíva boj o orbanizáciu našich televízií“.

Prečo je to dôležité: Moderátor Michal Kovačič v relácii Na telo prehovoril o cenzúrnych zásahoch vedenia televízie do objektívneho fungovania spravodajstva. Kritizoval aj snahu politikov zasahovať do obsahu.

Citát: „TV Markíza potvrdzuje, že pristúpila k skončeniu pracovného pomeru s Michalom Kovačičom. Dôvodom je celková strata dôvery. Využil vysielací čas na prezentáciu vlastných názorov, ktoré hrubo poškodzujú dobrú povesť jeho zamestnávateľa, kolegov a kolegýň,“ napísala Markíza.

Širší kontext: Michal Kovačič dostal po 16 rokoch od televízie Markíza výpoveď. O správe informoval prostredníctvom sociálnej siete. Výpoveď je bez súhlasu odborov neplatná, napísal bývalý moderátor relácie Na telo.

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Kovačič tvrdí, že napriek tomu sa manažment rozhodol ísť cestou porušenia zákona. „Brániť sa voči tomu, žiaľ, dá už len súdnou cestou,“ uviedol. Na Instagrame prezdieľal príspevok od advokátskej kancelárie Taylor Wessing Bratislava, ktorá uviedla, že ho v spore bude zastupovať.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články:

28. júna 2024 o 13:14 Čas čítania 1:01 Odbory v Markíze po výpovedi Kovačiča vydali kritické stanovisko. Televízia podľa nich porušila zákon Odbory v Markíze po výpovedi Kovačiča vydali kritické stanovisko. Televízia podľa nich porušila zákon
28. júna 2024 o 12:02 Čas čítania 0:35 AKTUÁLNE: Michal Kovačič dostal výpoveď. Tvrdí, že je neplatná, a Petrovi Gažíkovi poslal verejný odkaz AKTUÁLNE: Michal Kovačič dostal výpoveď. Tvrdí, že je neplatná, a Petrovi Gažíkovi poslal verejný odkaz
25. júna 2024 o 16:15 Čas čítania 0:37 Vedenie odborov Markízy nesúhlasí s výpoveďou pre Michala Kovačiča. Riaditeľovi napísali list, v ktorom navrhujú riešenie Vedenie odborov Markízy nesúhlasí s výpoveďou pre Michala Kovačiča. Riaditeľovi napísali list, v ktorom navrhujú riešenie
Domov
Zdieľať
Diskusia