Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Nina Miščíová
25. júna 2024 o 16:15
Čas čítania 0:37

Vedenie odborov Markízy nesúhlasí s výpoveďou pre Michala Kovačiča. Riaditeľovi napísali list, v ktorom navrhujú riešenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Vedenie odborov televízie Markíza reaguje na výpoveď pre Michala Kovačiča.

  • Vedenie televízie Markíza zatiaľ odovzdalo spravodajským odborom výpoveď na prerokovanie. Michalovi Kovačičovi zatiaľ doručená nebola.
  • Vedenie odborov nesúhlasí s výpoveďou pre Michala Kovačiča, navrhuje konštruktívnu diskusiu a jeho zotrvanie v redakcii.
  • Ak by Markíza trvala na výpovedi, išlo by o nezákonné ukončenie pracovného pomeru.

Prečo je to dôležité: Moderátor Michal Kovačič v relácii Na telo prehovoril o cenzúrnych zásahoch vedenia televízie do objektívneho fungovania spravodajstva. Kritizoval aj snahy politikov zasahovať do obsahu. Podľa riaditeľa Markízy Petra Gažíka to vyzerá tak, že Kovačič už nebude tvárou televízie. 

Citát:My, zvyšní členovia odborovej organizácie, týmto žiadame manažment televízie, aby prehodnotil výpoveď pre Michala Kovačiča. Letná prestávka poskytuje ideálny priestor na pokojnú vzájomnú diskusiu o vzniknutej situácii,“ napísali členovia odborovej organizácie v stanovisku pre vedenie televízie Markíza. 

Širší kontext: Neudelenie súhlasu vysvetľujú členovia odborov vysokou odbornosťou moderátora Michala Kovačiča. V stanovisku obhajujú jeho kroky a zdôvodňujú jeho konanie, s ktorým sa stotožňujú. 

Prečítaj si aj tieto články:

25. júna 2024 o 13:49 Čas čítania 0:43 Markíza nepočíta s Michalom Kovačičom ako tvárou televízie. Riaditeľ Gažík odmieta, že by boli ovplyvnení politikmi Markíza nepočíta s Michalom Kovačičom ako tvárou televízie. Riaditeľ Gažík odmieta, že by boli ovplyvnení politikmi
13. júna 2024 o 18:56 Čas čítania 0:49 Inauguráciu prezidenta nebude moderovať Kovačič. Markíza oznámila, kto ho nahradil Inauguráciu prezidenta nebude moderovať Kovačič. Markíza oznámila, kto ho nahradil
26. mája 2024 o 14:16 Čas čítania 0:54 Michal Kovačič o aktuálnej situácii v Markíze: Slovensko prežíva boj o orbanizáciu našich televízií Michal Kovačič o aktuálnej situácii v Markíze: Slovensko prežíva boj o orbanizáciu našich televízií
Domov
Zdieľať
Diskusia