Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
1. júla 2024 o 11:30
Čas čítania 0:36

PREHĽAD: Cestujúci by si mali dať pozor na zmeny v cestovných poriadkoch. Na letný režim prechádzajú aj súkromní dopravcovia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Dopravcovia budú od pondelka jazdiť v upravenom režime.

  • Dopravcovia v regionálnej vlakovej a autobusovej doprave, ktorí sú súčasťou Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji, prechádzajú od 1. júla na režim školských prázdnin. Dochádza tak k čiastkovým úpravám cestovných poriadkov. 
  • Od pondelka budú zmeny na linkách S70 a R70, ktoré prevádzkuje dopravca Leo Express. Cieľom je optimalizovať a zefektívniť cestovný poriadok a minimalizovať meškania na jednokoľajovej trati.

Prečo je to dôležité: Informácie o zmenách v cestovnom poriadku umožňujú ľuďom plánovať svoje cesty vopred, čím sa predchádza nečakaným meškaniam a problémom s dopravou.

Citát: „Väčšinou ide o menšie úpravy, ktoré sa týkajú všetkých obsluhovaných smerov,“ poznamenala hovorkyňa o zmenách v regionálnej autobusovej doprave.

Širší kontext: Zmeny sa dotknú aj regionálnej autobusovej dopravy. Dopravca Arriva Mobility Solutions bude jazdiť podľa upravených cestovných poriadkov. 


Zároveň všetky linky mestskej hromadnej dopravy v Bratislave budú premávať podľa prázdninových cestovných poriadkov. Linka 7 počas školských prázdnin nebude premávať.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články: 

26. júna 2024 o 21:09 Čas čítania 0:41 Vláda plánuje postaviť novú hlavnú stanicu. Minister Ráž uvažuje nad dvomi až tromi novými lokalitami Vláda plánuje postaviť novú hlavnú stanicu. Minister Ráž uvažuje nad dvomi až tromi novými lokalitami
27. júna 2024 o 13:35 Čas čítania 0:36 Domov sa po novom dostaneš rýchlejšie. Slovenské železnice predstavili nový systém, vďaka ktorému môžu vlaky jazdiť až 160 km/h Domov sa po novom dostaneš rýchlejšie. Slovenské železnice predstavili nový systém, vďaka ktorému môžu vlaky jazdiť až 160 km/h
17. júna 2024 o 8:28 Čas čítania 0:49 Slovenské železnice prišli s novinkou dámskeho kupé. Ženy sa v ňom cítia bezpečnejšie a nezažívajú obťažovanie zo strany mužov Slovenské železnice prišli s novinkou dámskeho kupé. Ženy sa v ňom cítia bezpečnejšie a nezažívajú obťažovanie zo strany mužov
Domov
Zdieľať
Diskusia