Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
26. júna 2024 o 21:09
Čas čítania 0:41

Vláda plánuje postaviť novú hlavnú stanicu. Minister Ráž uvažuje nad dvomi až tromi novými lokalitami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Minister dopravy Ráž na tlačovej konferencii oznámil možné zmeny, ktoré by mali nastať v súvislosti s vlakovou dopravou na Slovensku.

  • Minister dopravy Jozef Ráž informoval o zmenách, ktoré by mali nastať na bratislavskej hlavnej stanici.
  • Na tlačovej konferencii uviedol, že v budúcnosti by sa mala aktuálna hlavná vlaková stanica v Bratislave presunúť na iné miesto. V hre sú podľa Ráža dve až tri lokality.
  • Ráž informoval aj o tom, že aktuálnu hlavnú stanicu čaká rekonštrukcia, ktorá by mala byť hotová do konca volebného obdobia.

Prečo je to dôležité: Hlavná vlaková stanica je kľúčovým dopravným uzlom v Bratislave. Presun stanice na nové miesto a jej rekonštrukcia môžu mať významný vplyv na dopravu a logistiku v celom meste a okolí. To môže ovplyvniť tisíce cestujúcich, ktorí denne využívajú vlakové spojenia.

Citát: „Tá stanica sa nemá ako nafúknuť, to znamená, že bude nutné spraviť hlavnú stanicu v iných miestach,“ informoval Ráž.

Širší kontext: Dôvodom zmeny miesta hlavnej stanice je nárast vlakovej dopravy v hlavnom meste a využívanie vysokorýchlostných tratí, ktoré majú v budúcnosti spájať európske hlavné mestá. Ráž uviedol, že zatiaľ nie je známe, koľko bude výstavba stanice stáť.

Anketa:
Potrebuje hlavná stanica v Bratislave rekonštrukciu?
Jednoznačne áno.
Ešte by chvíľu vydržala v takomto stave.
Je to hanba Bratislavy.
Jednoznačne áno.
62 %
183 Hlasov
Ešte by chvíľu vydržala v takomto stave.
5 %
16 Hlasov
Je to hanba Bratislavy.
32 %
95 Hlasov

Prečítaj si aj tieto články:

24. júna 2024 o 15:20 Čas čítania 3:18 Policajní odborári budú nosiť čierne pásky na znak protestu. Šutajovi Eštokovi poslali kritický otvorený list Policajní odborári budú nosiť čierne pásky na znak protestu. Šutajovi Eštokovi poslali kritický otvorený list
24. júna 2024 o 20:21 Čas čítania 0:51 Slovenským mestám dochádzajú peniaze, čoskoro nebudú mať ani na základné výdavky. Už teraz majú problém so zamestnancami Slovenským mestám dochádzajú peniaze, čoskoro nebudú mať ani na základné výdavky. Už teraz majú problém so zamestnancami
23. júna 2024 o 13:26 Čas čítania 0:39 Michelko z SNS odmietol diskutovať s poslancom Šipošom z bývalého OĽaNO. O 5 minút 12 museli netradične rozdeliť Michelko z SNS odmietol diskutovať s poslancom Šipošom z bývalého OĽaNO. O 5 minút 12 museli netradične rozdeliť
Domov
Zdieľať
Diskusia