Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
1. júla 2024 o 13:20
Čas čítania 0:40

Povinná maturita z matematiky môže byť na Slovensku skutočnosťou. Rezort školstva vysvetľuje, ako by to fungovalo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Tomáš Drucker avizuje, že ministerstvo možno zavedie povinnú maturitu z matematiky.

  • Rezort školstva zvažuje prípadné zavedenie povinnej maturitnej skúšky z matematiky, povedal Tomáš Drucker.
  • Študenti by si mohli podľa ministra vyberať z viacerých úrovní maturity z matematiky. Náročnejšiu úroveň by mohli absolvovať napríklad budúci študenti technických odborov vysokých škôl.

Prečo je to dôležité: Zavedenie povinnej maturity z matematiky by malo široký a komplexný dosah na vzdelávací systém na Slovensku. Povinná maturita z matematiky by mohla mať množstvo pozitívnych prínosov. Je však potrebné pozrieť sa na to, že veľká väčšina žiakov o maturitu z matematiky nestojí. 

Citát: „Vnímame, že aj pre rozvoj analytického myslenia, rozvoj zručností, ktoré nie sú priamo matematické, tá matematika dáva základy. Aj na štúdium na mnohých humanitných vysokých školách,“ povedal Drucker.

Širší kontext: Z nedávneho prieskumu realizovaného Študentskou radou stredných škôl pod záštitou rezortu školstva vyplýva, že až 84 % stredoškolákov je proti zavedeniu povinnej maturity z matematiky. V prípade možnosti výberu z viacerých stupňov náročnosti je nesúhlas s povinnou maturitou z matematiky nižší (64,2 %).

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články: 

19. júna 2024 o 9:47 Čas čítania 0:48 Testovanie PISA prinieslo negatívne výsledky. Slovensko je na rovnakej úrovni s Mexikom a Uruguajom Testovanie PISA prinieslo negatívne výsledky. Slovensko je na rovnakej úrovni s Mexikom a Uruguajom
21. marca 2024 o 12:45 Čas čítania 0:23 Elektronická maturita môže byť na Slovensku realitou už čoskoro. Minister Drucker prezradil, kedy ju chce zaviesť Elektronická maturita môže byť na Slovensku realitou už čoskoro. Minister Drucker prezradil, kedy ju chce zaviesť
26. februára 2024 o 16:23 Čas čítania 0:49 Zverejnili rebríček najlepších základných a stredných škôl na Slovensku. Je medzi nimi aj tá tvoja? Zverejnili rebríček najlepších základných a stredných škôl na Slovensku. Je medzi nimi aj tá tvoja?
Anketa:
Súhlasíš so zavedením povinnej maturity z matematiky?
Áno.
Nie.
Áno.
19 %
Nie.
81 %
Domov
Zdieľať
Diskusia