Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
2. júla 2024 o 14:24
Čas čítania 0:38

VIDEO: Cestujúcich počas letu z Madridu zasiahli silné turbulencie. 30 ľudí je zranených, pilot musel núdzovo pristáť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Let zo španielskeho Madridu do Montevidea v Uruguaji zasiahli silné turbulencie.

  • Lietadlo Boeing 787-9 Dreamliner smerovalo z Madridu do Montevidea v Uruguaji.
  • Po zranení pasažierov núdzovo pristálo v meste Natal na severovýchode Brazílie, uviedla spoločnosť Air Europa na sociálnej sieti X.
  • Zranených bolo 25 až 30 ľudí. Podľa uruguajského ministerstva zahraničných vecí utrpela väčšina ľahkú traumu a podľa všetkého nikto nie je v ohrození života.

Prečo je to dôležité: Správa o núdzovom pristátí lietadla upozorňuje cestujúcich na možné riziká spojené s leteckou dopravou, ale aj na význam bezpečnostných opatrení. Správa zároveň ilustruje, ako letecké spoločnosti riešia núdzové situácie.

Širší kontext: Uruguajské ministerstvo zahraničných vecí informovalo, že zranených cestujúcich previezli do nemocnice. Aerolínie Air Europa oznámili, že po cestujúcich v meste Natal odletí ešte v pondelok z Madridu ďalšie lietadlo, ktoré ich prevezie do Uruguaja.


V máji zasiahli silné turbulencie lietadlo Boeing 777 spoločnosti Singapore Airlines z Londýna, ktoré muselo núdzovo pristáť v Bangkoku. Zahynul vtedy 73-ročný Brit a niekoľko ďalších ľudí na palube vrátane členov posádky utrpelo zranenia lebky, mozgu a chrbtice.

Domov
Zdieľať
Diskusia