Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová
4. júla 2024 o 12:32
Čas čítania 0:55

Kovačič odmietol moderovať v DVTV. Nechce pracovať s Miroslavom Frindtom, spochybnil jeho morálku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Michal Kovačič nebude tvárou novej slovenskej pobočky DVTV.

  • Michal Kovačič nebude tvárou novej slovenskej pobočky DVTV. V podcaste denníka SME povedal, že má „diametrálne odlišný novinársky príbeh“ ako moderátor slovenskej DVTV Miroslav Frindt. 
  • Neochotu pracovať s bývalým kolegom Miroslavom Frindtom odôvodňuje odlišnými prístupom k vzbure redaktorov z RTVS v roku 2018, počas ktorej z televízie odišla aj jeho manželka.
  • Nepáči sa mu, že bývalý kolega v RTVS aj napriek hromadnému odchodu viacerých redaktorov zostal.

Prečo je to dôležité: Zásahy vládnej moci do verejnoprávneho RTVS vytvorili priestor na vytvorenie novej slovenskej pobočky DVTV. Podľa kritikov chce politická moc kontrolovať obsah verejnoprávneho vysielania. Po dlhých rokoch z RTVS odišiel moderátor Miroslav Frindt, ktorý bude pracovať v slovenskej pobočke DVTV.

Citát: „Keď som pred sedemnástimi rokmi musel odísť z vtedajšej STV, Miro tam ostal. Keď pred šiestimi rokmi za Jaroslava Rezníka odchádzala moja manželka, lebo musela, Miro tam ostal. Nech budem robiť čokoľvek, chcem to určite robiť nielen s novinármi, ktorí sú špičkou na Slovensku, ale aj preukázali, že keď idú do morálnej dilemy, tak sa proste neohnú,“ hovoril Kovačič v podcaste.

4. júla 2024 o 12:30 Čas čítania 11:15 „Varovali nás, že komentáre nemáme čítať. Na niektorých sa však radi zabavíme,“ hovoria noví moderátori Telerána „Varovali nás, že komentáre nemáme čítať. Na niektorých sa však radi zabavíme,“ hovoria noví moderátori Telerána

Širší kontext: Kovačič plánuje zostať pracovať v novinárskej sfére. Myslí si, že Slovensko potrebuje kritickú žurnalistiku, ktorá by odhaľovala klamstvá a „rozkrádačky“. Neprezradil však, v ktorom médiu by sa mal zamestnať. Výpoveď Michala Kovačiča z televízie Markíza by mala byť bez súhlasu odborov neplatná, tvrdí známy moderátor. Pokiaľ by sa počas 60-dňovej výpovednej lehoty nič nezmenilo, moderátor bude zvažovať súdnu cestu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia