Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
4. júla 2024 o 12:32
Čas čítania 0:55

Kovačič odmietol moderovať v DVTV. Nechce pracovať s Miroslavom Frindtom, spochybnil jeho morálku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Michal Kovačič nebude tvárou novej slovenskej pobočky DVTV.

  • Michal Kovačič nebude tvárou novej slovenskej pobočky DVTV. V podcaste denníka SME povedal, že má „diametrálne odlišný novinársky príbeh“ ako moderátor slovenskej DVTV Miroslav Frindt. 
  • Neochotu pracovať s bývalým kolegom Miroslavom Frindtom odôvodňuje odlišnými prístupom k vzbure redaktorov z RTVS v roku 2018, počas ktorej z televízie odišla aj jeho manželka.
  • Nepáči sa mu, že bývalý kolega v RTVS aj napriek hromadnému odchodu viacerých redaktorov zostal.

Prečo je to dôležité: Zásahy vládnej moci do verejnoprávneho RTVS vytvorili priestor na vytvorenie novej slovenskej pobočky DVTV. Podľa kritikov chce politická moc kontrolovať obsah verejnoprávneho vysielania. Po dlhých rokoch z RTVS odišiel moderátor Miroslav Frindt, ktorý bude pracovať v slovenskej pobočke DVTV.

Citát: „Keď som pred sedemnástimi rokmi musel odísť z vtedajšej STV, Miro tam ostal. Keď pred šiestimi rokmi za Jaroslava Rezníka odchádzala moja manželka, lebo musela, Miro tam ostal. Nech budem robiť čokoľvek, chcem to určite robiť nielen s novinármi, ktorí sú špičkou na Slovensku, ale aj preukázali, že keď idú do morálnej dilemy, tak sa proste neohnú,“ hovoril Kovačič v podcaste.

22. októbra 2024 o 14:30 Čas čítania 7:31 Ema Mroščáková: Kedysi, keď som bola vo veľkej skupine ľudí, mala som úzkosti. Love Island mi pomohol vystúpiť z komfortnej zóny Ema Mroščáková: Kedysi, keď som bola vo veľkej skupine ľudí, mala som úzkosti. Love Island mi pomohol vystúpiť z komfortnej zóny

Širší kontext: Kovačič plánuje zostať pracovať v novinárskej sfére. Myslí si, že Slovensko potrebuje kritickú žurnalistiku, ktorá by odhaľovala klamstvá a „rozkrádačky“. Neprezradil však, v ktorom médiu by sa mal zamestnať. Výpoveď Michala Kovačiča z televízie Markíza by mala byť bez súhlasu odborov neplatná, tvrdí známy moderátor. Pokiaľ by sa počas 60-dňovej výpovednej lehoty nič nezmenilo, moderátor bude zvažovať súdnu cestu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia