Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
5. júla 2024 o 10:16
Čas čítania 1:07

Košickí policajti údajne dobili a sexuálne napadli zadržaného. Do konečníka mu strčili palicu a kopali ho do hlavy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Košických policajtov vyšetrujú pre policajnú brutalitu.

  • Košickí policajti údajne brutálne mlátili zadržaného a do konečníka mu strčili palicu ukončenú guľou. Inšpektori preto začali 12. júna trestné stíhanie pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a za ublíženie na zdraví, informuje Denník N. Vyšetrovanie o policajnej brutalite potvrdilo aj Ministerstvo vnútra SR.
  • Anonymný zdroj pre Denník N povedal, že policajti zadržaného muža niekoľkokrát udreli do hlavy, škrtili ho a kopali. Následne vraj došlo aj k sexuálnemu násiliu. Zadržaný počas toho kričal a chcel hovoriť s rodičmi.
  • Podľa lekárskej správy muž utrpel pomliaždenie hrudníka, ranu na hornom viečku, podliatiny okolo očníc a niekoľko podliatin na celom tele.

Prečo je to dôležité: Na tom istom košickom oddelení zažili policajnú brutalitu aj v roku 2020. Vtedy policajti zadržali 23-ročného Jakuba, ktorého na výsluchu bili a kopali. Muž skončil s viacnásobne prasknutou lebkou na operačnom stole. Policajti pri vyšetrovaní klamali a tvrdili, že si nič nepamätajú. Jedného z policajtov poslal súd do väzenia na 4 roky, voči čomu sa v roku 2022 odvolal.

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Citát: „Policajt mu bielu palicu s guľovým koncom v dĺžke 10 centimetrov strčil do konečníka a po jeho vytiahnutí, ako kričal o pomoc, pristúpil k nemu ďalší nestotožnený príslušník Policajného zboru, ktorý ho päťkrát kopol špičkou topánok do oblasti pravej strany rebier, boku, stehna, hlavy a pravého oka,” píšu v policajnom uznesení, ktoré anonym poslal Denníku N.

Širší kontext: Je možné, že agresívni policajti stále pracujú v Policajnom zbore. Ministerstvo vnútra odpovedalo na otázky denníka veľmi všeobecne. Tvrdí, že v prípade, ak bolo proti policajtovi vznesené obvinenie, nadriadený predloží návrh na dočasné pozbavenie výkonu služby. Podľa denníka to môže znamenať, že začne konať až v prípade, ak bude proti konkrétnym policajtom vznesené obvinenie. Zatiaľ je známe iba trestné stíhanie vo veci. 

Domov
Zdieľať
Diskusia