Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
9. júla 2024 o 6:44
Čas čítania 1:18

Toto sú najčastejšie chyby Slovákov, ktorými pomáhajú zlodejom pri krádežiach domácností. Robíme ich takmer všetci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Polícia upozorňuje na najčastejšie chyby Slovákov, ktoré „pomáhajú“ zlodejom pri krádežiach.

  • Polícia informuje o najčastejších chybách Slovákov, pre ktoré dochádza k vykradnutiam ich domácností. 
  • Ako časté chyby uvádza informovanie o odchode na dovolenku na sociálnych sieťach.
  • Policajti taktiež hovoria, že ľudia by nemali zverejňovať statusy z dovolenky počas jej trvania, lebo to upozorňuje možných páchateľov na opustenú domácnosť.
  • Častou chybou pred odchodom na dovolenku je podľa polície napríklad aj nedostatočné zabezpečenie domácnosti proti vlámaniu.

Citát:„Stretávame sa s prípadmi, keď občania zabudnú zavrieť okno a nechajú ho otvorené na ‚vetračku‘ alebo zabudnú na okná v pivnici rodinného domu, špajze, toalety, strešné okno a podobne. Rada je jasná – zavrite všetky okná. Okná môžete spraviť ešte bezpečnejšími nalepením bezpečnostnej fólie,“ upozornila polícia.

Rady policajtov na ďalšie dôležité opatrenia v kontexte eliminácie rizika krádeže: 

  • Pred odchodom na dovolenku treba podľa polície zabezpečiť obydlie kvalitnými mechanickými prostriedkami, ako sú kvalitné okná, dvere a zámky, mreže, zosilňujúce fólie na sklenené časti dverí a okien, bezpečnostné sklá či elektronické zabezpečovacie systémy.
  • Policajti tiež radia vytvoriť zdanie, že v príbytku je niekto prítomný využitím elektronických spínacích zariadení, ktoré na určitý čas rozsvietia svetlá, zapnú rádio či televíziu.
  • V rámci základných opatrení odporúča aj pripojiť svoje obydlie na pult centralizovanej ochrany polície.
  • Medzi ďalšie opatrenia na ochranu domova patrí aj dôkladné zamykanie dverí a zatváranie okien.
  • Polícia zároveň apeluje na ľudí, aby nikdy nenechávali kľúče na dohodnutých miestach z dôvodu, že ich zlodej vždy nájde.
  • Policajti radia, aby ľudia zabezpečili byt zabezpečovacím zariadením.
  • Po presťahovaní do nového bytu by mali nový majitelia ihneď vymeniť zámky dverí. Na zvončeky, schránky i dvere by mali svoje priezvisko uviesť v množnom čísle a bez akademických titulov, aby nepritiahli pozornosť zlodejov.
  • Svoj domov môžu ľudia podľa polície ochrániť aj tým, že sa nebudú chváliť nadštandardnými majetkovými pomermi a nebudú doma uschovávať väčšiu finančnú hotovosť.
  • Ľudí vyzývajú, aby si zapisovali výrobné čísla drahej elektroniky a iných cenností v byte, aby polícia mohla v prípade krádeže tieto veci ľahšie nájsť a vrátiť. 

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 

6. júla 2024 o 10:55 Čas čítania 1:03 Prezident Pellegrini nedával Slovákom návod na zbohatnutie, ide o podvod. Polícia vysvetlila, na čo si dať pozor Prezident Pellegrini nedával Slovákom návod na zbohatnutie, ide o podvod. Polícia vysvetlila, na čo si dať pozor
2. júla 2024 o 8:15 Čas čítania 0:32 Polícia upozorňuje na nový typ krádeží na Slovensku. Zlodeji začali pri vykrádaní bytov využívať premyslenú stratégiu Polícia upozorňuje na nový typ krádeží na Slovensku. Zlodeji začali pri vykrádaní bytov využívať premyslenú stratégiu
8. júla 2024 o 13:40 Čas čítania 0:40 Šiestak priniesol do školy dve vrecúška s bielym práškom a tvrdil, že ich má na šnupanie. Výsledky expertízy prípad zastavili Šiestak priniesol do školy dve vrecúška s bielym práškom a tvrdil, že ich má na šnupanie. Výsledky expertízy prípad zastavili
Domov
Zdieľať
Diskusia