Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
8. júla 2024 o 13:40
Čas čítania 0:40

Šiestak priniesol do školy dve vrecúška s bielym práškom a tvrdil, že ich má na šnupanie. Výsledky expertízy prípad zastavili

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Polícia začala koncom januára vyšetrovať prípad šiestaka z košickej školy.

  • Žiak šiesteho ročníka jednej z košických škôl priniesol na vyučovanie dve plastové vrecúška s kryštalickou látkou. Riaditeľke školy tvrdil, že prášok má na šnupanie, upozorňuje Korzár.
  • Polícia začala vo veci trestné stíhanie. Po expertíze sa ukázalo, že vo vrecúškach sa nachádzala soľ. 
  • Polícia trestné stíhanie následne zastavila.

Prečo je to dôležité: Tento incident zdôrazňuje potrebu výchovy a vzdelávania detí o nebezpečenstvách drog a iných neznámych látok. Školy by mali zabezpečiť, aby žiaci vedeli rozoznať rizikové správanie a vedeli, ako správne reagovať.

Citát: „Nateraz môžeme iba potvrdiť, že polícia vedie trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť, keďže v jednej z košických základných škôl boli dobrovoľne vydané látky, ktoré môžu mať charakter látok pochádzajúcich z drogovej trestnej činnosti. Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie proti žiadnej konkrétnej osobe. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné o veci podať podrobnejšie informácie,“ uviedla hovorkyňa košickej krajskej polície Lenka Ivanová.

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

Širší kontext: Polícia chlapca zadržala, no následne ho približne o hodinu prepustila na slobodu. Incident sa stal ešte v januári, no polícia o výslednom verdikte informovala až teraz.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pxfuel/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia