Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
13. júla 2024 o 16:00
Čas čítania 1:12

Michal Kaščák o Pohode: Festival prechádza skúškou. Budeme sa zaoberať jeho podobou v budúcnosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Michal Kaščák na tlačovej konferencii povedal, že o počasí boli návštevníci pravidelne informovaní.

Michal Kaščák sa na tlačovej besede o udalostiach na Pohode poďakoval všetkým, ktorí sa zapojili do organizácie festivalu. Poďakoval aj polícii a záchranným zložkám, ako aj návštevníkom festivalu. Povedal, že festival prechádza skúškou, no vedenie sa teraz sústreďuje na aktuálnu situáciu a nie na jeho budúcnosť. V budúcnosti však plánujú uvažovať, či zmenia o dátum, miesto či stavby. 

„Následky nie sú až také hrozivé, je nám ľúto každého jedného zranenia a všetkých tých, ktorí boli zasiahnutí touto udalosťou,“ vyjadril ľútosť. Povedal, že sa bude stavať čelom k následkom svojich rozhodnutí. Pohoda chce všetko komunikovať transparentne.

Kaščák povedal, že festival sa rozhodli na začiatku prerušiť, no keď videli, aké škody búrka spôsobila, rozhodli sa kvôli bezpečnosti festival zrušiť. „Je na nás, aby sme sa s týmito vecami vedeli vysporiadať. Týka sa to následkov a aj budúcnosti samotného festivalu,“ povedal.

Primátor mesta Trenčín Richard Rybníček vyzdvihol profesionalitu tímu a organizátorov Pohody. „Ak si niekto myslí, že sa to dalo určiť alebo sa to dalo predvídať, tak sa mýli. Ak si myslia, že sa mal festival zrušiť o 13.00 h poobede, pretože o 21.00 h má prísť nejaká smršť, tak nevedia manažovať festival. Tí ľudia nevedia, čo hovoria,“ povedal Rybníček.

Organizátori o počasí informovali dopredu

„My sme prvé oznamy o búrke poskytli o 14.00 h na hlavnou pódiu,“ povedal Kaščák. Vo festivalovej aplikácii sa dalo nonstop pozerať počasie. Na ostatných pódiách to hlásili buď stage manažéri, alebo moderátori a podľa informácií organizátorov odzneli upozornenia vo všetkých stanoch a na všetkých pódiách.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Kaščák potvrdil, že návštevníkom povedali, že môžu zostať pod stanom, ktorý nakoniec spadol. „Sila vetra nemala presiahnuť kapacity stanu,“ uviedol. Kaščák priblížil, že SHMÚ informoval o sile vetra asi 26 m/s, čo je zhruba 93 km/h. Organizátori sa rozhodli neevakuovať všetkých ľudí na jednu plochu, pretože ich chceli ochrániť pred lietajúcimi predmetmi či zásahom blesku.

pohoda
Zdroj: TA3/reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia