Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
15. júla 2024 o 13:50
Čas čítania 0:35

Podvodníci sa vydávajú za finančnú správu. V SMS správach sľubujú vrátenie dane vo výške 100 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Finančná správa upozornila na podvodné SMS správy v jej mene.

  • Finančná správa (FS) upozornila na podvodné SMS správy, v ktorých sa podvodníci snažia oklamať daňovníkov.
  • Podvodníci im ponúkajú vrátenie dane vo výške 100 eur, ak cez priložený odkaz vyplnia svoje bankové údaje. Informovala o tom v pondelok s tým, že takéto SMS neodosiela.

Prečo je to dôležité: Informovaním verejnosti o týchto podvodoch môžu ľudia lepšie rozpoznať podvodné správy a ochrániť svoje peniaze.

Citát: „Finančná správa vyzýva verejnosť, aby na takéto SMS-ky nereagovali, neklikali na priložené linky a nevypĺňali žiadne údaje. Finančná správa takýmto spôsobom nekomunikuje,“ napísala FS.

Širší kontext: Podvodníci v SMS správach informujú daňovníkov o tom, že im bolo schválené vrátenie dane vo výške 100 eur, ktoré sa im elektronicky pripíšu na účet, keď zadajú svoje bankové údaje cez priložený odkaz. Cez tento odkaz sa podvodníci snažia vylákať údaje k platobnej karte, aby ich následne mohli zneužiť.

Prečítaj si aj tieto články: 

10. júla 2024 o 10:44 Čas čítania 0:31 Oklamaní Slováci sa sťažujú na sociálnej sieti. Detský e-shop ich vraj okradol o peniaze Oklamaní Slováci sa sťažujú na sociálnej sieti. Detský e-shop ich vraj okradol o peniaze
3. júla 2024 o 20:20 Čas čítania 0:39 Slovensko zaplavili podvodné telefonáty. Polícia zverejnila zoznam telefónnych čísel, ktoré treba okamžite zablokovať Slovensko zaplavili podvodné telefonáty. Polícia zverejnila zoznam telefónnych čísel, ktoré treba okamžite zablokovať
28. júna 2024 o 16:25 Čas čítania 0:50 Slováci si musia dávať pozor na kybernetické útoky. Podvodníci začali vo veľkom využívať umelú inteligenciu Slováci si musia dávať pozor na kybernetické útoky. Podvodníci začali vo veľkom využívať umelú inteligenciu

Domov
Zdieľať
Diskusia