Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. júla 2024 o 9:30
Čas čítania 0:28

Útočník v Paríži na vlakovej stanici dobodal vojaka. Muž sa vraj chcel pomstiť za zabíjanie ľudí v jeho krajine

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V spojitosti s útokom nožom na vojaka v Paríži zatkli jedného muža.

Vojak hliadkujúci v okolí v okolí vlakovej stanice Gare de l’Est v Paríži utrpel v pondelok 15. júla zranenia po útoku nožom. Francúzska polícia zatkla 40-ročného muža z Konžskej demokratickej republiky.

Muž na vojaka podľa zaútočil, pretože armáda v jeho krajine zabíja ľudí. Muž podľa zdroja počas útoku kričal, že Boh je veľký, a vyhlasoval, že je kresťan.

Tento podozrivý už v roku 2018 na smrť dobodal 22-ročného muža v Paríži a bol umiestnený v psychiatrickom zariadení. Pred súd sa však nepostavil, pretože voči nemu nebolo možné vyvodiť právnu zodpovednosť.

Vojak bol jedným z členov protiteroristickej operácie Sentinelle, ktorá zaisťuje bezpečnosť ohrozených objektov. V Paríži sú zvýšené bezpečnostné opatrenia, pretože 26. júla sa vo francúzskej metropole začnú letné olympijské hry.

vojak
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia