Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
19. júla 2024 o 9:09
Čas čítania 0:49

Dúhový Pride reaguje na plánovaný útok v Bratislave. Zverejnil pravidlá a odporúčania k očakávanej akcii

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Organizátori podujatia zvýraznili, že ich prioritou je bezpečnosť účastníkov a bezproblémový priebeh Dúhového Pridu.

  • Dúhový Pride Bratislava vyjadril vďaku a uznanie bezpečnostným zložkám, ktoré svojím nasadením garantujú bezpečnosť pre všetkých bez rozdielu. Reagujú tak na včerajšie informácie od polície o zadržaní skupiny, ktorá hrozila útokom na Dúhový Pride v Bratislave.
  • Organizátori sú presvedčení, že aj vďaka ich odhodlaniu a profesionalite bude Dúhový Pride Bratislava bezpečný.
  • Dúhový Pride pre účastníkov podujatia zverejnil aj pravidlá a odporúčania týkajúce sa  bezpečnosti festivalu.

Prečo je to dôležité: Spolupráca medzi organizátormi Dúhového Pridu a bezpečnostnými zložkami zaisťuje ochranu účastníkov a bezproblémový priebeh podujatia.

Širší kontext: Národná kriminálna agentúra informovala o odhalení a zadržaní skupiny, ktorá hrozila útokom na Dúhový Pride. Ten sa bude konať v Bratislave v sobotu 20. júla. Odhalená skupina vytvorila podľa polície na rôznych internetových platformách kanály a chatovacie skupiny, kde komunikovali ľudia z celej Európy, USA a Ruska.

Organizátori Dúhového Pridu zvýraznili, že ich prioritou je bezpečnosť účastníkov a bezproblémový priebeh podujatia. Spolupracujú s políciou a bezpečnostnými zložkami.

Všetci ľudia počas festivalu a sprievodu by mali rešpektovať pokyny organizačného tímu, SBS a mestskej alebo štátnej polície. Účastníci by sa mali vyhýbať správaniu alebo slovám, ktoré sú považované za urážlivé, nerešpektujúce alebo obťažujúce. Všetky pravidlá a odporúčania pre bezpečný festival nájdeš tu.

Anketa:
Chystáš sa na Pride?
Áno, určite.
Ešte uvidím.
Nie.
Áno, určite.
26 %
Ešte uvidím.
10 %
Nie.
64 %

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež tieto články:

18. júla 2024 o 16:21 Čas čítania 0:48 NAKA odhalila skupinu, ktorá plánovala teroristický útok na Dúhovom Pride. Cieľom útoku mali byť viaceré menšiny NAKA odhalila skupinu, ktorá plánovala teroristický útok na Dúhovom Pride. Cieľom útoku mali byť viaceré menšiny
18. júla 2024 o 7:39 Čas čítania 0:27 Najväčšieho homofóba na Slovensku tento rok nespoznáš. Známa anketa sa neuskutoční, organizátori vinia vládu Najväčšieho homofóba na Slovensku tento rok nespoznáš. Známa anketa sa neuskutoční, organizátori vinia vládu
4. júla 2024 o 13:28 Čas čítania 0:33 Šimkovičová tvrdí, že sa vinou LGBT+ komunity nerodia deti. Aktivisti na ňu podávajú trestné oznámenie Šimkovičová tvrdí, že sa vinou LGBT+ komunity nerodia deti. Aktivisti na ňu podávajú trestné oznámenie
Domov
Zdieľať
Diskusia