Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
24. júla 2024 o 9:03
Čas čítania 0:37

Ministerstvo vnútra nevyplatilo policajtom desaťtisíce eur na odchodnom. Pre dlžoby hrozia bývalí príslušníci exekúciami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Od začiatku roka odišlo zo zboru 630 policajtov, niektorí dobrovoľne, iných prinútila situácia.

Policajti, ktorí odslúžili 20 alebo 25 rokov v zbore, majú nárok na odchodné. Jeho výšku vypočítajú podľa množstva odpracovaných rokov. Dlhoročný zamestnanec, ktorý slúžil ako vyšetrovateľ či funkcionár, si môže odchodným prilepšiť o desiatky tisíc eur, informujú Aktuality.sk.

Presný počet policajtov, ktorí odchodné nedostali, ministerstvo neuviedlo. Celkovo odišlo od začiatku roka 630 policajtov. Niektorí to plánovali dlhšie, iných k tomu dotlačil príchod nového vedenia a rôzne zmeny v štruktúrach zboru.

„Pomerne dlho trvalo rozhodnúť o ich nároku na odchodné, a hoci bolo ministerstvo vnútra povinné vyplatiť im ho do 60 dní od vydania rozhodnutia, nestalo sa tak. Niektorí iní policajti, odchádzajúci približne v tej istej dobe, ho, samozrejme, mali pomerne promptne vyplatené,“ reagoval na situáciu advokát Matúš Harkabus, ktorý zastupuje policajtov pri vymáhaní odstupného.

V prípade nevyplatenia odstupného hrozí štátu exekúcia. Rezort financií pre Aktuality.sk potvrdil, že Slovensko musí šetriť, no na odchodné pre policajtov už nedávno vyčlenili 6 miliónov eur. Napriek tomu nie je jasné, kedy peniaze dostanú.

Domov
Zdieľať
Diskusia