Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
27. júla 2024 o 14:31
Čas čítania 0:36

Orbán tvrdí, že Ukrajina nebude súčasťou NATO a EÚ. Európu obvinil, že koná v prospech amerických záujmov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Orbán tvrdí, že na to nie sú financie.

  • Maďarský premiér Viktor Orbán povedal, že sa musíme pripraviť na to, že Ukrajina sa nestane členským štátom Európskej únie, ale ani členom NATO, pretože k tomu chýba dostatok finančných zdrojov.
  • Myslí si, že sa Ukrajina vráti do úlohy nárazníkového štátu.

Prečo je to zaujímavé: Napriek tomu, že je Viktor Orbán súčasťou NATO aj EÚ, často kritizuje politiku Západu. Tentoraz povedal, že európska politika skrachovala, pretože sa vzdala ochrany svojich vlastných záujmov a sleduje americké záujmy.

Citát: „Ukrajinci sú v sebaobrane a Rusi si myslia, že v regióne došlo k vážnemu rozširovaniu Severoatlantickej aliancie, ide teda o vyprovokovanú vojnu. Ak by to záležalo na týchto dvoch stranách, potom sa vojna neskončí,“ povedal Orbán.

Širší kontext: Premiér podotkol, že v rusko-ukrajinskej vojne obe strany majú brutálne straty, no napriek tomu sa nechcú dohodnúť. Orbán povedal, že obaja veria, že môžu vyhrať, a obe krajiny sú motivované vlastnou pravdou.

Prečítaj si aj tieto články: 

24. júla 2024 o 18:50 Čas čítania 0:39 REBRÍČEK: Robert Fico je druhý najlepšie zarábajúci premiér v pomere k hrubej mzde. Oproti Slovákom zarobí nadpriemerne veľa REBRÍČEK: Robert Fico je druhý najlepšie zarábajúci premiér v pomere k hrubej mzde. Oproti Slovákom zarobí nadpriemerne veľa
19. júla 2024 o 17:29 Čas čítania 0:51 Viktor Orbán konšpiruje o atentátoch na Trumpa a Fica. Tvrdí, že ich chceli zabiť, pretože bojujú za mier Viktor Orbán konšpiruje o atentátoch na Trumpa a Fica. Tvrdí, že ich chceli zabiť, pretože bojujú za mier
19. júla 2024 o 11:29 Čas čítania 0:53 Zelenskyj kritizuje maďarského premiéra Viktora Orbána. Ostro sa ohradil voči jeho „mierovej misii“ Zelenskyj kritizuje maďarského premiéra Viktora Orbána. Ostro sa ohradil voči jeho „mierovej misii“
Domov
Zdieľať
Diskusia