Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
19. júla 2024 o 17:29
Čas čítania 0:51

Viktor Orbán konšpiruje o atentátoch na Trumpa a Fica. Tvrdí, že ich chceli zabiť, pretože bojujú za mier

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vraj za to môžu ich protivojnové názory.

  • Maďarský premiér Viktor Orbán v piatok vyjadril presvedčenie, že na exprezidenta USA Donalda Trumpa aj slovenského premiéra Roberta Fica boli spáchané atentáty pre ich „protivojnové názory“. 
  • Orbán tvrdí, že „provojnové sily“ sú také vyburcované, napäté, podporované a organizované a snažia sa tým odstrániť z politickej scény mierové sily.
  • Trump podľa Orbána atentát prežil, pretože „Boh s ním má plány“ na dosiahnutie mieru na Ukrajine, ktorá vyše dvoch rokov čelí ruskej vojenskej agresii.

Prečo je to zaujímavé: Napriek tomu, že stále prebieha vyšetrovanie atentátov, Viktor Orbán prišiel s teóriou, ku ktorej nepredložil dôkazy. Jeho výroky môžu ešte viac polarizovať spoločnosť, ktorá je zahltená dezinformáciami o vojne na Ukrajine.

Citát: „Všetky tieto útoky sú namierené na protivojnových politikov, ktorí sú za mier,“ povedal Orbán v pravidelnom rozhovore pre štátny rozhlas Kossuth Rádió.


Širší kontext: Orbán sa v rámci svojich nedávnych zahraničných ciest, ktoré sám označil za „mierové misie“, okrem lídrov Ukrajiny, Ruska a Číny stretol aj s Trumpom v jeho floridskom sídle Mar-a-Lago. Tieto zahraničné cesty sa uskutočnili len niekoľko dní po tom, čo Maďarsko prevzalo rotujúce predsedníctvo Rady Európskej únie.

13. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 5:37 Melania Trump: Striktne popiera plastiky aj botox. S Trumpom sa zoznámila na večierku, na ktorom mal iné rande Melania Trump: Striktne popiera plastiky aj botox. S Trumpom sa zoznámila na večierku, na ktorom mal iné rande

Lídri EÚ odsúdili Orbánove cesty s tým, že nekonal v mene európskej dvadsaťsedmičky, ale len za Maďarsko. Niekoľko členských štátov zároveň avizovalo bojkot neformálnych stretnutí Rady, ktoré hostí Maďarsko.

Prečítaj si aj tieto články: 

19. júla 2024 o 11:29 Čas čítania 0:53 Zelenskyj kritizuje maďarského premiéra Viktora Orbána. Ostro sa ohradil voči jeho „mierovej misii“ Zelenskyj kritizuje maďarského premiéra Viktora Orbána. Ostro sa ohradil voči jeho „mierovej misii“
15. júla 2024 o 15:00 Čas čítania 0:58 EÚ zvažuje blokovať stretnutie ministrov v Budapešti. Viacerým krajinám sa nepáči Orbánova zahraničná politika EÚ zvažuje blokovať stretnutie ministrov v Budapešti. Viacerým krajinám sa nepáči Orbánova zahraničná politika
15. júla 2024 o 7:56 Čas čítania 0:42 Nové informácie o atentáte na Trumpa: Útočník mal doma výbušniny, podľa FBI pracoval sám Nové informácie o atentáte na Trumpa: Útočník mal doma výbušniny, podľa FBI pracoval sám
Domov
Zdieľať
Diskusia