Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
1. augusta 2024 o 10:33
Čas čítania 0:31

Zajtra očakávaj búrky a výrazne ochladenie. Výstrahy platia pre celé Slovensko

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstrahy pred búrkami budú v niektorých okresoch platiť od 10.00 hod do 23.00 hod.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na webe upozorňuje, že v piatok (2.8.) dorazia na územie Slovenska búrky. V tejto súvislosti vydal výstrahy prvého stupňa pre celú krajinu. Výstrahy budú platiť od 10.00 hod do 19.00 hod. V Košickom a Prešovskom kraji platia do 23.00 hod.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Čaká nás posledný horúci deň tohto týždňa

Vysoké teploty môžu byť počas dňa najmä na juhu Slovenska. Teplota tam môže miestami dosiahnuť 34 stupňov Celzia. Meteorológovia preto vydali pre viaceré okresy výstrahu prvého stupňa.


Výstraha sa týka takmer celého Nitrianskeho kraja a viacerých okresov v Banskobystrickom, Trnavskom a Bratislavskom kraji. Platí predbežne vo štvrtok od 13.00 h do 18.00 h.

Meteorológovia očakávajú, že teplota v daných lokalitách dosiahne 33 až 34 stupňov Celzia. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ pripomenuli.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia