Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. augusta 2024 o 15:42
Čas čítania 0:54

Zelenskyj prvýkrát prehovoril o prenechaní časti územia Rusku. Putinovu požiadavku však akceptovať nebude

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ukrajinský prezident potvrdil, že Kyjev sa svojho územia nikdy nevzdá.

  • Volodymyr Zelenskyj prvýkrát nahlas hovoril o prenechaní časti ukrajinského územia Rusku. Povedal, že by to bolo veľmi komplikované a v rozpore s ústavou, upozornili na to tvnoviny.sk.
  • Ukrajinský prezident zároveň pre francúzske médiá potvrdil, že Ukrajina ešte nedostala žiadny oficiálny návrh na to, aby sa časti územia vzdala a dostala za to nejaké bezpečnostné záruky.
  • Zelenskyj však potvrdil svoje predchádzajúce stanovisko o tom, že Ukrajina sa nevzdá svojho územia, pretože by to do budúcnosti nič nevyriešilo.

Prečo je to dôležité: Napriek tomu, že Zelenskyj je ochotný s Ruskom rokovať o mieri, Ukrajina sa nemieni podvoliť Putinovým požiadavkám. Ruský prezident povedal, že je ochotný k prímeriu pristúpiť len v prípade, ak by sa Kyjev fakticky vzdal územia, ktoré Moskva považuje za svoje.

Citát:„Budem úprimný: nie je to najlepšie riešenie, pretože máme čo do činenia s Putinom. Dobytie časti nášho územia by pre neho bolo určite víťazstvom. Po nejakej dobe, keď by vojna bola zmrazená, sa ale môže vrátiť a urobiť to znova,“ povedal Zelenskyj o prenechaní územia Rusku.

9. septembra 2024 o 14:30 Čas čítania 5:21 Allia Roza je bývalá ruská sex špiónka: Už ako 18-ročná bola vycvičená na sexšpionáž. Ženám dnes radí, ako zviesť akéhokoľvek muža Allia Roza je bývalá ruská sex špiónka: Už ako 18-ročná bola vycvičená na sexšpionáž. Ženám dnes radí, ako zviesť akéhokoľvek muža

Širší kontext: Ruský prezident Vladimir Putin v júni uviedol, že zastaví ozbrojený konflikt na Ukrajine, iba ak bude Kyjev súhlasiť s tým, že sa vzdá svojej ambície na vstup do NATO a stiahne sa zo štyroch oblastí, na ktoré si Moskva nárokuje. Kyjev tieto požiadavky odmietol s tým, že sa rovnajú kapitulácii.

Prečítaj si aj tieto články:

31. júla 2024 o 19:15 Čas čítania 0:48 Ukrajina chce, aby na mierový summit prišlo Rusko. Zelenskyj vysvetľuje svoje rozhodnutie Ukrajina chce, aby na mierový summit prišlo Rusko. Zelenskyj vysvetľuje svoje rozhodnutie
25. júla 2024 o 18:10 Čas čítania 0:56 Rusko sa vyjadrilo k mierovým rokovaniam s Ukrajinou. Nevylučuje ich ani počas Zelenského vlády Rusko sa vyjadrilo k mierovým rokovaniam s Ukrajinou. Nevylučuje ich ani počas Zelenského vlády
16. júla 2024 o 13:00 Čas čítania 0:42 Rusko reaguje na Zelenského návrh o mierovom samite. Má jednu požiadavku Rusko reaguje na Zelenského návrh o mierovom samite. Má jednu požiadavku
Domov
Zdieľať
Diskusia