Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
12. septembra 2024 o 18:43
Čas čítania 0:42

Slovenské mestá rušia pre nepriaznivé počasie viaceré podujatia. Cez víkend sa nebudú konať jarmoky či festivaly

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydal na najbližšie tri dni výstrahu prvého a druhého stupňa.

  • Viaceré slovenské mestá rušia z bezpečnostných dôvodov pre nepriaznivé počasie podujatia, informujú tvnoviny.sk.
  • Podujatia rušia vo Zvolene, Trnave, Topoľčanoch, Nitre, Bratislave a Bytči.
  • Peniaze, ktoré mestá dostali od štátu, musia vrátiť.

V Topoľčanoch sa pre nepriaznivé počasie nebude konať nočný beh mestom. V Nitre zrušili sobotňajšie detské preteky v behu a tradičné varenie gulášu. V hlavnom meste presunuli akcie Dni Vajnôr či Festival Vodníkov v Karlovej Vsi. Dopravný podnik presunul aj Deň otvorených dverí.

Nedávno sme ťa informovali, že mesto Trnava zrušilo plánovaný Tradičný trnavský jarmok. V Bytči museli zrušiť Bytčiansky jarmok, ktorý sa mal uskutočniť v piatok 13. septembra. Jarmok zrušilo aj mesto Zvolen.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na najbližšie tri dni výstrahu prvého a druhého stupňa. Bez ohrozenia je len východná časť republiky. Výstraha druhého stupňa pred dažďom platí pre severné a južné Slovensko od 12. 8. do 16. 8. od 6:00 do 18:00. Výstrahu prvého stupňa pred dažďom udelili odborníci pre časť stredného Slovenska. Platí od 12. 8. od 18:00 do 16. 8. do 18:00.

Prečítaj si aj tieto články:

12. septembra 2024 o 8:49 Čas čítania 0:40 Každú chvíľu na Slovensku udrú extrémne lejaky, SHMÚ už vydáva výstrahy druhého stupňa. Trvať budú dlhé dni (+ mapa) Každú chvíľu na Slovensku udrú extrémne lejaky, SHMÚ už vydáva výstrahy druhého stupňa. Trvať budú dlhé dni (+ mapa)
11. septembra 2024 o 17:15 Čas čítania 0:35 Na Slovensko sa rúti vlna nebezpečného počasia. Silné lejaky zasiahnu veľkú časť krajiny (+mapa) Na Slovensko sa rúti vlna nebezpečného počasia. Silné lejaky zasiahnu veľkú časť krajiny (+mapa)
11. septembra 2024 o 17:08 Čas čítania 1:01 Pripravte si evakuačný kufor, odporúča minister Rakušan. Aj Česko sa pripravuje na povodeň, akú krajina nezažila už desiatky rokov Pripravte si evakuačný kufor, odporúča minister Rakušan. Aj Česko sa pripravuje na povodeň, akú krajina nezažila už desiatky rokov
počasie mapa
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia