Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
11. septembra 2024 o 17:15
Čas čítania 0:35

Na Slovensko sa rúti vlna nebezpečného počasia. Silné lejaky zasiahnu veľkú časť krajiny (+mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia hovoria, že úhrn zrážok je v danom ročnom období a oblasti nadpriemerný.

  • Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na štvrtok 12. septembra vydal pre západnú a strednú časť územia SR výstrahy prvého a druhého stupňa pred dažďom. SHMÚ o tom informuje na svojom webe.
  • Výstrahy druhého stupňa budú vo štvrtok platiť pre celý Bratislavský kraj, pre väčšinu okresov Trnavského a Trenčianskeho kraja a vyhlásia ich aj pre niektoré okresy Žilinského a Nitrianskeho kraja.
  • V týchto častiach Slovenska môže miestami spadnúť až 180 milimetrov zrážok.

Širší kontext: SHMÚ upozorňuje, že tento úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danom ročnom období a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.


Meteorológovia na štvrtkový dážď upozorňujú aj vo viacerých okresoch Trnavského, Banskobystrického, Žilinského, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja. Na týchto miestach budú platiť výstrahy prvého stupňa a miestami tam môže spadnúť až 120 milimetrov zrážok. SHMÚ očakáva silný dážď aj v piatok 13. septembra.

11. septembra 2024 o 15:04 Čas čítania 0:36 Organizátori zrušili Trnavský jarmok. Ďalší by sa mal konať až o rok Organizátori zrušili Trnavský jarmok. Ďalší by sa mal konať až o rok
11. septembra 2024 o 13:35 Čas čítania 0:28 Slovensko čakajú silné zrážky: Vláda zvoláva krízový štáb kvôli hrozbe povodní Slovensko čakajú silné zrážky: Vláda zvoláva krízový štáb kvôli hrozbe povodní
11. septembra 2024 o 8:18 Čas čítania 0:39 Na Slovensku hrozia horšie povodne ako v roku 2013. Podľa meteorológov sa treba pripraviť na vážnu situáciu Na Slovensku hrozia horšie povodne ako v roku 2013. Podľa meteorológov sa treba pripraviť na vážnu situáciu
shmú
Zdroj: SHMÚ
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia