Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
12. septembra 2024 o 8:49
Čas čítania 0:40

Každú chvíľu na Slovensku udrú extrémne lejaky, SHMÚ už vydáva výstrahy druhého stupňa. Trvať budú dlhé dni (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstrahu prvého a druhého stupňa udelili odborníci na väčšine územia.

  • Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na najbližšie tri dni výstrahu prvého a druhého stupňa. Bez ohrozenia je len východná časť republiky.
  • Výstraha druhého stupňa pred dažďom platí pre severné a južné Slovensko od 12. 8. do 16. 8. od 6:00 do 18:00.
  • Výstrahu prvého stupňa pred dažďom udelili odborníci pre časť stredného Slovenska. Platí od 12. 8. od 18:00 do 16. 8. do 18:00.

SHMÚ upozorňuje, že tento úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danom ročnom období a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

Meteorológovia upozorňujú na intenzívny dážď s druhým stupňom ohrozenia v okresoch Trenčín, Bytča, Púchov, Myjava, Senica, Malacky, Skalica, Bánovce nad Bebravou a iné.

Prvý stupeň ohrozenia udelili odborníci okresom Námestovo, Žarnovica, Dunajská Streda, Levice, Nitra, Galanta a ďalšie.

Vo viacerých okresoch Slovenska hrozia aj povodne. Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) zvolá krízový štáb pre zrážky, ktoré sa majú vyskytnúť v najbližších dňoch na Slovensku. Uviedol to po rokovaní vlády s tým, že chcú byť pripravení.

počasie, mapapočasie mapapočasie mapa
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia