Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 5. októbra 2024 o 16:39
Čas čítania 0:46

Fico bol pripravený spojiť hlasovanie o konsolidácii s dôverou vláde. Krízu vo vláde nevidí, Dolinkovej demisia je vec Hlasu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Robert Fico dnes v Sobotných dialógoch poprel, že by bola v koalícii kríza.

  • Robert Fico vyhlásil, že ak by prichádzali nezmyselné návrhy na zmenu konsolidačného balíka alebo by niekto nebol pripravený hlasovať za konsolidáciu, hlasovanie o nej by spojil s hlasovaním o dôvere vlády.
  • Premiér sa vyjadril aj k demisii Zuzany Dolinkovej. Situácia je podľa nehovecou strany Hlas-SD, ktorej tento post patrí. 
  • Podľa Fica nie je vylúčené, že začiatkom budúceho roka nastanú problémy s dodávkami ropy a plynu cez Ukrajinu na Slovensko. 

Citáty: „My sme už podobné veci raz urobili v minulosti, keď som bol predsedom vlády, kedy sme spojili dôležité hlasovanie o nejakom zákone s hlasovaním o dôvere vlády,“ pripomenul Fico.

„Budem čakať na nomináciu človeka, ktorého predloží Hlas-SD, bude to konzultovať s pánom prezidentom a potom sa pokúsim vyhovieť koaličnému partnerovi na 100 %,“ povedal Fico k situácii na ministerstve zdravotníctva. 

Širší kontext: Robert Fico sa vyjadril aj k situácii v NR SR. Podľa neho je neobsadenie kresla predsedu parlamentu minoritný problém. Nemyslí si však, že spor o túto funkciu do konca roka vyriešia. Taktiež si nemyslí, že koalícia je v kríze. Za krízu by považoval to, ak by nefungoval parlament či vláda a neboli by schopní prijímať rozhodnutia.

Prečítaj si aj tieto články: 

5. októbra 2024 o 12:54 Čas čítania 0:40 Pellegrini chce za Dolinkovú vidieť náhradu. Lekárski odborári stále trvajú na svojom Pellegrini chce za Dolinkovú vidieť náhradu. Lekárski odborári stále trvajú na svojom
5. októbra 2024 o 9:56 Čas čítania 1:06 VIDEO: Novinár vycvičil dezinformátora Petra Kotlára. Nepripravený politik nevedel reagovať na jeho argumenty VIDEO: Novinár vycvičil dezinformátora Petra Kotlára. Nepripravený politik nevedel reagovať na jeho argumenty
3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach
Domov
Zdieľať
Diskusia