Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
dnes 3. októbra 2024 o 16:30
Čas čítania 1:17

KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok Slovákom sľúbil, že polícia pritvrdí a razie v nočných kluboch budú pokračovať.

Nočný život v Bratislave zažíva nepokojné časy. Policajné razie sa stávajú opäť súčasťou piatkového večera bežného mladého človeka, ktorý sa chce po týždni školy či práce zabaviť. Napriek kritike verejnosti však minister vnútra Matúš Šutaj Eštok povedal, že polícia pritvrdí a proti drogám bude bojovať nielen v kluboch, ale aj na školách. 

Keďže po novom už krádež tovaru do 700 eur nie je trestným činom, niekde tých „kriminálnikov“ zohnať musia. A čo je lepšie ako zastrašovať mladých ľudí, z ktorých sa väčšina len nevinne zabáva, a niektorí majú vo vrecku malé množstvo drog? Štatistiky budú vyzerať dobre a minister vnútra sa môže chváliť, že bojuje proti zločinu a zatýka všetkých, ktorí ohrozujú slovenské deti. 

Boj proti drogám môže mať rôzne podoby. Mladí ľudia sa však nemôžu báť ísť večer do mesta. Mladých ľudí nemôže stresovať myšlienka, že práve do podniku, v ktorom sa nachádzajú, vtrhne banda vulgárnych policajtov. Ako v rozhovore povedal bývalý funkcionár NAKA, úloha polície spočíva v tom, že majú chytať veľkých distribútorov a nie ľudí s trochou trávy vo vrecku.  

3. októbra 2024 o 13:00 Čas čítania 2:58 Firma podnikateľa spájaného s oligarchom Bödörom bude rekonštruovať úrad vlády, vyhrala miliónovú súťaž Firma podnikateľa spájaného s oligarchom Bödörom bude rekonštruovať úrad vlády, vyhrala miliónovú súťaž

Slová o tom, že človek, ktorý pri sebe nemá drogy, sa nemusí ničoho obávať, sú iba arogantnými vyjadreniami. Keď niekoľko vulgárnych kukláčov kričí na mladé dievča, aby ukázalo p**u, asi sa nemôžu cítiť dobre ani ľudia s „prázdnymi“ vreckami.  

Minister vnútra si podľa vlastných slov nevie predstaviť, že sa jeho dieťa pôjde zabaviť a na diskotéke bude mať ako cukrík na tácke k dispozícii kokaín. Neviem, na aké párty chodí pán minister, ale bežní Slováci nedostávajú kokaín na tácke. Takéto praktiky by mali policajti hľadať asi niekde inde. 

Deti sa však, nanešťastie, k drogám dostanú aj napriek tomu, že policajti budú každý víkend terorizovať desiatky až stovky slušných ľudí. Mnohí si zo zásahov odnášajú traumu. Potešenie zo zábavy a pekného piatkového večera strieda nechuť a strach ísť opäť večer do klubu. Je však hlboko nemorálne, aby štát vo svojich občanoch vzbudzoval zdesenie, ktoré si nezaslúžia. A práve to minister vnútra robí. 

šutaj eštok
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák, Instagram/odm_crl
Späť
Zdieľať
Diskusia