Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 5. októbra 2024 o 12:54
Čas čítania 0:40

Pellegrini chce za Dolinkovú vidieť náhradu. Lekárski odborári stále trvajú na svojom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezident chce vidieť náhradu, ktorá bude vedieť pokračovať v rozpracovaných projektoch.

  • Prezident SR Peter Pellegrini prijme demisiu ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej, až keď za ňu uvidí adekvátnu náhradu.
  • Prezident si chce byť o Dolinkovej náhrade istý, že bude schopná pokračovať v začatej práci či v rozbehnutých projektoch a priniesť nové opatrenia, ktoré si zdravotníctvo vyžaduje.
  • Lekárske odborové združenia tvrdia, že Dolinkovej demisiou sa nič nemení. Odborári trvajú na zmene spôsobu konsolidácie v zdravotníctve.
  • Odborári tvrdia, že šetriť sa dá aj spôsobom, ktorý sa nedotkne pacientov či personálu.

Citát: „Nebudem prijímať demisiu pani ministerky okamžite a poverovať nejakého člena vlády, kým sa nenájde jej zástupca, to si rezort zdravotníctva nemôže dovoliť,“ vyhlásil prezident.

Širší kontext: Dolinková v piatok oznámila podanie demisie. Tvrdí, že necíti podporu pre presadzovanie svojich cieľov a opatrení na zlepšenie zdravotníctva. Kritizovala okrem iného aj schválenie konsolidačných opatrení v parlamente.

Šéf odborárov dodal, že odborári majú vyzbieraných asi 3 000 výpovedí z nadčasovej práce. Pri takomto odchode lekárov z nadčasov by štát podľa Visolajského nedokázal fungovanie zdravotníctva zabezpečiť.

Prečítaj si aj tieto články: 

4. októbra 2024 o 10:41 Čas čítania 1:38 AKTUÁLNE: Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková končí. Na tlačovej besede informovala o demisii AKTUÁLNE: Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková končí. Na tlačovej besede informovala o demisii
3. októbra 2024 o 6:41 Čas čítania 1:12 Dolinková avizuje zmeny v konsolidačných opatreniach pre zdravotníctvo. Uviedla čo všetko sa má meniť Dolinková avizuje zmeny v konsolidačných opatreniach pre zdravotníctvo. Uviedla čo všetko sa má meniť
21. septembra 2024 o 9:26 Čas čítania 0:29 VIDEO: Ministerka Dolinková na oslavách Národnej transfúznej služby citovala Draculu. „Krv je život,“ vyhlásila počas prejavu VIDEO: Ministerka Dolinková na oslavách Národnej transfúznej služby citovala Draculu. „Krv je život,“  vyhlásila počas prejavu
Domov
Zdieľať
Diskusia