Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
dnes 5. októbra 2024 o 9:56
Čas čítania 1:06

VIDEO: Novinár vycvičil dezinformátora Petra Kotlára. Nepripravený politik nevedel reagovať na jeho argumenty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Peter Kotlár nedodal novinárom žiadne dôkazy o jeho tvrdeniach. Tvrdil však, že nimi disponuje.

  • Internet sa baví na splnomocnencovi vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Petrovi Kotlárovi, ktorý nevedel priamo odpovedať na otázky od redaktora TV JOJ Radovana Antoži.
  • Novinár chcel, aby Kotlár predložil dôkazy k jeho tvrdeniam o škodlivosti mRNA vakcín. Kotlár totiž žiada, aby sa týmito vakcínami neočkovalo, kým ich neskontrolujú slovenské orgány.
  • Jedna zo štúdií, o ktorú sa Kotlár v správe opiera, je od vedca, ktorý sa priznal, že ju zmanipuloval, a tak dostal 5-ročnú podmienku. Splnomocnenec však na predložené vyjadrenie novinára nedokázal reagovať.

Prečo je to dôležité: Vedci a výskum dokázali, že očkovanie mRNA vakcínami je kľúčový nástroj v boji proti covidu. Šírenie nepravdivých informácií vládnym predstaviteľom môže znížiť dôveru verejnosti v očkovanie.

Citát: „Opierate sa o názory expertov ako je pán Fleming. Našiel som si vo Federálnom registri USA, že dostal 5-ročnú podmienku za to, že zobral úplatok 35-tisíc dolárov za to, že falšoval výsledky štúdie. To je ten dôveryhodný expert?“ povedal novinár.

„Áno. Jeden z mnohých,“ odpovedal mu Kotlár.

Širší kontext: Vládny kabinet už obdržal správu k preverovaniu pandémie ochorenia COVID-19. Podstúpil jej ju splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár.

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

Avizoval, že správa má byť zaradená na riadne rokovanie vlády. Tej podľa vlastných slov odporučí napríklad zastavenie očkovania mRNA vakcínami do dokázania ich bezpečnosti a účinnosti a odmietnutie aktualizovaných medzinárodných zdravotných predpisov a pandemickej zmluvy.

Hovoril o viacerých podozreniach o neúčinnosti a nebezpečnosti vakcín či o umelom pôvode COVID-19. Na svoje tvrdenia, ktoré prezentuje v správe, má podľa vlastných slov dôkazy. Novinárom na tlačovej konferencii ich však nechcel bližšie špecifikovať.

Prečítaj si aj tieto články: 

3. októbra 2024 o 10:28 Čas čítania 1:17 Kotlár predniesol svoje závery k pandémii. Odporúča zakázať mRNA vakcíny Kotlár predniesol svoje závery k pandémii. Odporúča zakázať mRNA vakcíny
20. júna 2024 o 7:35 Čas čítania 0:59 Splnomocnenec vlády pre manažovanie pandémie Peter Kotlár: Pandémia covidu-19 na Slovensku nebola, vyhlásil Splnomocnenec vlády pre manažovanie pandémie Peter Kotlár: Pandémia covidu-19 na Slovensku nebola, vyhlásil
6. júna 2024 o 7:50 Čas čítania 1:01 Slovensko je jedinou zo 190 krajín sveta, ktorá odmietla nové zdravotnícke postupy WHO. Vraj sme si ich nestihli prečítať Slovensko je jedinou zo 190 krajín sveta, ktorá odmietla nové zdravotnícke postupy WHO. Vraj sme si ich nestihli prečítať

Domov
Zdieľať
Diskusia