Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
dnes 10. októbra 2024 o 19:32
Čas čítania 0:41

Na východe Slovenska postavia nové výrobné haly. Miestnym firma ponúkne viac ako tisíc pracovných miest

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pri Volve neďaleko Košíc má vyrásť subdodávateľský park za 130 miliónov eur.

V rámci Strategického parku Valaliky by mal vyrásť subdodávateľský park Logis One Park Košice. Predpokladané investičné náklady sú vo výške zhruba 130 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť Logis Hub Valaliky tento mesiac predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie .


„Navrhovaná činnosť bude zahŕňať súbor skladovovýrobných objektov spolu s prislúchajúcou dopravnou a technickou infraštruktúrou na účel prenájmu budúcim užívateľom. Navrhovaný zámer nadväzuje na susednú výstavbu areálu Volva a má združovať subdodávateľské služby pre automobilový priemysel zahrňujúce skladovanie, distribúciu, výrobu, montáž a obchodné aktivity so službami,“ uvádza investor v zámere.


Výstavba má byť rozdelená na dve etapy. Prvá má pozostávať z desiatich hál a polyfunkčného objektu so stravovaním, obchodmi a službami. V halách by malo v trojzmennej prevádzke pracovať 949 ľudí a ďalších 221 v administratíve. V polyfunkčnom objekte by malo vzniknúť 45 pracovných miest.


Celkovo by malo byť k dispozícii 483 parkovacích miest. Začiatok výstavby je naplánovaný na tretí kvartál budúceho roka a s prevádzkou by sa malo začať o rok na to. Výstavba by mala byť hotová koncom roka 2027.

Domov
Zdieľať
Diskusia