Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. októbra 2024 o 7:34
Čas čítania 0:51

Kamala Harrisová: Áno, myslím si, že Trump je fašista. Údajne by chcel armádu ako mal Hitler

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kamala Harrisová označila Trumpove výroky za mimoriadne nebezpečné.

  • Viceprezidentka USA Kamala Harrisová v noci na štvrtok vyhlásila, že si myslí, že Donald Trump je fašista.
  • Trumpove vyjadrenia o Adolfovi Hitlerovi, o ktorých informoval bývalý šéf exprezidentovej kancelárie, zároveň označila za neuveriteľne nebezpečné.
  • Trump údajne poznamenal, že Hitler urobil viacero dobrých vecí a že namiesto americkej armády chce lojálnych generálov, akých mal Hitler.

Citát: „Je naozaj znepokojujúce a neuveriteľne nebezpečné, že sa Donald Trump odvoláva na Adolfa Hitlera, muža, ktorý je zodpovedný za smrť šiestich miliónov Židov a státisícov Američanov,“ povedala Harrisová. „Toto všetko je dôkazom toho, kým Donald Trump v skutočnosti je,“ zdôraznila.

Širší kontext: Bývalý šéf Trumpovej prezidentskej kancelárie John Kelly uviedol, že Trump spadá pod definíciu fašistu. Harrisová v stredu tieto výroky označila za neuveriteľne nebezpečné a na margo Trumpa uviedla, že je čoraz menej príčetný. 

Trump sa nedávno tiež opätovne sťažoval na existenciu „vnútorného nepriateľa“. Harrisová na to reagovala slovami, že každý, kto odmietne pokľaknúť alebo sa ho odváži kritizovať, by sa v jeho mysli kvalifikoval ako vnútorný nepriateľ. Sudcovia, novinári, či nestranní volební úradníci.

20. augusta 2024 o 11:00 Čas čítania 1:25 FOTO: Architekti premenili 50-ročný dom v Coachella Valley na moderné sídlo ako vystrihnuté z filmových produkcií FOTO: Architekti premenili 50-ročný dom v Coachella Valley na moderné sídlo ako vystrihnuté z filmových produkcií

Harrisová preto varovala, že ak by bol Trump zvolený, každého, kto mu nebude verný, by mohol postihnúť trest. Kritika zo strany demokratickej kandidátky prišla v čase, keď do prezidentských volieb v USA zostáva už len 13 dní. 

Prečítaj si aj tieto články:

22. októbra 2024 o 13:28 Čas čítania 0:57 Donald Trump podával hranolky v Mekáči, nemal však povolenie. McDonald’s sa voči kampani rázne ohradil Donald Trump podával hranolky v Mekáči, nemal však povolenie. McDonald’s sa voči kampani rázne ohradil
16. októbra 2024 o 8:47 Čas čítania 0:37 PRIESKUM: Voľby v Spojených štátoch majú podľa prieskumov zatiaľ jasného víťaza, rozhodne sa už o pár dní PRIESKUM: Voľby v Spojených štátoch majú podľa prieskumov zatiaľ jasného víťaza, rozhodne sa už o pár dní
4. októbra 2024 o 7:31 Čas čítania 0:36 Trailer: Najkontroverznejší film roka ukazuje začiatky kariéry Donalda Trumpa. Do kín príde už koncom októbra Trailer: Najkontroverznejší film roka ukazuje začiatky kariéry Donalda Trumpa. Do kín príde už koncom októbra
Domov
Zdieľať
Diskusia